Gündem

Eşek üstünde yardım

Eşek üstünde yardım

 Eşek üstünde yardım
30-07-2013 16:51


KEMAL ÇAĞLAYAN

Eşekli yardım.

Dost Eli Derneği mağdurlara ulaşabilmek ve ramazan ayı içerisinde onları sevindirebilmek amacıyla tüm şartları zorluyor. En ücra köylere kadar gidip mağdurlara destek olabilmek için araçların gitmediği, çıkmadığı yerlere eşeklerle yardım ulaştırıyorlar.

Hamiyet severlerden toplanan yardımları hafta sonları köylere götüren ve köylerde bulunan mağdur ailelere destek olan Dost Eli Derneği bu tutumu ile takdir toplarken, erzak ve elbiselere kavuşanların ise yüzleri gülüyor.

EŞEK ÜSTÜNDE YARDIM

Hafta sonlarında Dost Eli Derneğinde hummalı bir çalışma başlıyor. Toplanan yardımlar araçlara dolduruluyor ve belirlenen köylere ulaşmak için ekipler yola çıkıyor. Araçların gidemediği yerlerde ise eşekler devreye giriyor.

Dost Eli Derneği Başkanı Hüseyin Akpolad, ramazan süresince hafta sonları köylerde bulunan mağdur ailelere yardım ulaştırmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Zaman zaman köylere ulaşımda sıkıntı çektiklerini dile getiren Akpolad, ‘Köylere biran önce ulaşmak ve mağdur ailelere erzak, elbise, çoçuklara ise oyuncak ve çikolata dağıtmak istiyoruz. Bu nedenle zamana karşı yarışımız oluyor. En yakın yerden, en kestirmeden yolu bulmak ve yardımları götürmek istiyoruz. Bu nedenle araçları zaman zaman kullanamıyoruz. Araçların çıkamadığı yerlere eşeklerle giderek insanlarımızı sevindiriyoruz. Mağdur aileler seviniyor, elbette bizlerde yaptığımız görevle onur duyuyoruz. Mağdurları sevindirmek için bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz. İyilik yürüyüşü devam edecektir’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER