Gündem

Yayınımız Etkili Oldu Cam Takıldı

Yayınımız Etkili Oldu Cam Takıldı

Yayınımız Etkili Oldu Cam Takıldı
20-02-2014 17:40


OĞUZHAN SARZEP

Selçuklu Parkı içerisindeki tarihi Kale Hamam Kalıntısı´nın yan tarafında bulunan kalıntıların üzerine yerleştirilen ve bir süre önce taşla parçalanarak kırılan cam kaplamalar yenisi ile değiştirildi.

Gazetemizin, konuyu gündeme getirmesinin ardından harekete geçen Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kırılan cam parçalarının özellikle çocuklar için tehlike oluşturması nedeniyle geçici önlem almıştı. Sivas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü´nün desteği ile önceki gün çam parçalarının üzerini kapatan Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, camların yenisi ile değiştirilmesi için ise çalışma başlattı.

Gazetemizde yer alan haberlerin ardından tarihi alana gelen Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral, kırılan camların yenisi ile değiştirilmesi için yüklenici firmaya talimat verdi. Veral´ın talimatı ile harekete geçen yüklenici firma, hamam kalıntısının üzerindeki camları yenisi ile değiştirdi.

Buradaki tarihi yapıların ve diğer yapıların korunması gerektiğini belirten Veral, ?Biz bu konuda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Emniyet müdürlüğümüzden de gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması için yazı yazdık. Bu camları kıranlar çocuk mu yetişkin mi bilemiyoruz. Burada kamera var bu kamera kayıtları incelendiğinde ortaya çıkacak. Kamu malına zarar veren kişilerin tespit edilerek cezalandırılması gerekiyor? dedi.

Veral cam kırıklarının oluşturduğu tehlikenin önüne geçilmesi noktasında kendilerine destek veren Sivas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü´ne de teşekkür etti. Çevrede bulunan vatandaşlar da camların yenisi ile değiştirilmesine teşekkür etti. Günlerdir camların kırık halde beklediğini ve çevresinde oynayan çocuklar için büyük tehlike oluşturduğunu belirten vatandaşlar, ?gerçekten bu alanda güvenlik görevlisi veya sık aralıklarla polis denetimi şart? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER