Gündem

Hacer Annenin Gözyaşı Dinmiyor

Hacer Annenin Gözyaşı Dinmiyor

Hacer Annenin Gözyaşı Dinmiyor
26-01-2014 16:54


Anne karnında oksijensiz kaldığı için sağlık problemleri ile dünyaya gelen ve 8 aylıkken (SP) teşhisi konulan Mustafa, son iki aydır yaşadığı ağır sağlık problemleri nedeniyle büyük acı çekiyor. Demiray ailesi Mustafa’nın sağlığına kavuşması için yardım istiyor.

İRFAN ÖZŞEKER

2 ay önce okula gidip derslere katılabilecek durumdayken yaşadığı rahatsızlık sonucu dünyası kararan küçük Mustafa, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Çocuklarının tedavi masrafları için kredi çeken ve yaklaşık 20 milyar borçlanan acılı aile, Mustafa’nın son iki aydır yaşadığı acıların sona ermesi için ise büyük bir mücadele veriyor.

Sivas’ta, Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde kendileri ile ilgilenilmediğini ve Mustafa’yı Kayseri Erciyes Üniversitesi Hastanesi’ne götürdüklerini belirten anne Hacer Demiray, doktorların Mustafa’nın kalçasındaki bir kemiğin sinirlere baskı yaptığını bu kemiğin ameliyatla alınması gerektiğini söylediklerini ve 15 gün sonra ameliyat için gün verdiklerini dile getirdi. Mustafa’nın gece gündüz uyku uyumadan acılar içinde kıvrandığını belirten Demiray, ‘Oğlumun bir saniye bile acı çekmesine dayanamıyorum. 15 Gün nasıl bekleyeceğim. Bu ameliyatın daha önce olması için yardım istiyorum’ dedi.

İLAÇ SIKINTISI YAŞIYORUZ

Mustafa’nın doktorlar tarafından yazılan ancak Türkiye’de bulunmayan bir ilacı yurtdışından getirtmeye çalıştıklarını bunda da çok zorlandıklarını belirten Demiray, ‘Biz o ilacı her zaman getirttiremiyoruz. Yaz boyu benim çocuğum o ilacı içemedi. Eş, dost akraba buluyoruz, onlardan istiyoruz, gümrükten geçirmiyorlar. Bu ilaç Türkiye’de yokmuş. Doktor, ‘sen bunu temin edeceksin. Bu ilaç yurt dışından geliyor. Evine duvar gibi öreceksin sen bu ilacı’ diyor. Sivas’a bu ilaç bana 250 liraya geliyor. Eczacı getirttirirse daha uygun oluyor. Biz yıllardır aynı eczaneden ilaç alıyoruz. Ama eczacı ‘ben yardımcı olamam’ dedi. Bu konuda da yardım bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

2 AY ÖNCE OKULA GİDİYORDU

Lütfü Abay İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi olan Mustafa’nın 2 aydır okula gidemediğini belirten Demiray, ‘Oğlum 2 ay öncesine kadar okuluna gidiyor, derslerine katılabiliyordu. Çokta başarılı bir öğrenciydi. Ben okula bırakıyordum. Konuşabiliyor, derslere katılabiliyordu. Öğretmenleri de çok memnundu ama 2 ay önce rahatsızlandı. Büyük acı çekiyor’ dedi.

Sivas’taki hastanelerde oğlunun sağlık problemi ile ilgili hiçbir teşhis konulmadığını, kendileri ile yeterince ilgilenilmediğini savunan Demiray, son olarak Mustafa’yı Kayseri Erciyes Üniversitesi Hastanesi Ortopedi servisine götürdüklerini, burada yapılan muayene ve kontrollerde Mustafa’nın yaşadığı acıların nedeninin tespit edildiğini söyledi.

Demiray, ‘Mustafa 12 senedir SP hastası ama iyiye gidiyordu. Son iki aydır büyük acılar çekiyor. Sürekli sancılanıyor, yatağında yatmıyor. Sürekli halının, tahtanın üzerinde yatmak istiyor. Sabaha kadar üzerinde hiçbir şey bırakmıyor. Soğuk havada çırılçıplak yatıyor.

Doğumdan 8 ay sonra hastalığı tespit edildi. Doktorlar, doğum esnasında oksijensiz kaldığı için bu hastalığın meydana geldiğini söylediler. Mustafa bu yaşına gelinceye kadar hep acı çekti. 3 gün evdeysek 5 günümüz hastanede geçti.

Çocuğumu özele götürsek masraflarının altından kalkamıyoruz. Normal hastaneye götürsek ilgilenilmiyor. Ne olur bize yardımcı olsunlar.

Biz Mustafa’yı en son Kayseri’de üniversite hastanesine götürdük. Doktoru ameliyat olması gerektiğini söyledi. ‘Kalçasındaki kemik alınacak, Mustafa bu sancıdan, ızdıraptan kurtulacak’ dedi. Kalçası çıkıkmış kemiği sinirleri sıkıştırdığı için bu acıları çekiyormuş. Normal değilmiş Mustafa’nın leğen kemiği, düzmüş. Eğik olmadığı için sürekli çıkıyormuş. Sürekli çıktığı içinde kasları ve sinirleri sıkıştırıyormuş. ‘Bu kemiğin Mustafa’ya zararı var, faydası yok. Bunu ameliyatla alacağız. Oraya bir platin koyacağız, 1 ay sonra platini de tekrar alacağız’ dedi doktoru. Kayseri’deki doktorumuz çok güzel ilgilendi’ ifadelerini kullandı.

‘OĞLUM 15 GÜN DAHA

ACI ÇEKMESİN’

Kayseri’de hastane görevlilerinin kendilerine 15 gün sonra ameliyat için haber vereceklerini söylediklerini belirten Demiray, ‘Benim oğlum 15 gün daha mı bu acıyı çekecek? Şubat ayının 10-15’i gibi haber gelmesini bekliyoruz. Bizim en başta isteğimiz oğlumuzun ameliyatının daha öne alınması ve bu acılardan biran önce kurtulması.

Oğlumun ameliyatı tedavisi başka bir yerde yapılabilecekse biz oraya da gidebiliriz. Bu konuda büyüklerimizden yardım bekliyoruz’ dedi.

Kayseri’de oğlunun yaşadığı acının kaynağına ilişkin teşhis konulduğunu, ancak acaba bu teşhis doğrumu diye de endişeli olduklarını belirten Demiray, çocuklarının yaşadığı acılardan kurtulacağını duyduklarında çok sevindiklerini, maddi imkânları elvermediği için başka bir hastaneye gidemediklerini söyledi.

Belki başka bir hastaneye gitseler daha iyi bir tedavi imkânı bulabileceklerini ancak bunu yapacak güçte olamadıklarını belirten Demiray, ‘Kayseri’deki doktor bana Mustafa’nın bir daha yürüyemeyeceğini söyledi. ‘Mustafa’dan hiçbir şey bekleme’ dedi. Ama Mustafa öyle bir çocuk değil. Ben oğluma güveniyorum. SP’li çocukların çoğu da yürüyor. Benim çocuğum da yürüyecek. Ben ona güveniyorum’ şeklinde konuştu.

Mustafa’nın iki aydır hiçbir şey yemediğini 2 ay öncesine kadar böyle bir durumun olmadığını belirten Demiray, ‘Normalde kendi yemeğini de yiyordu, arabasıyla da geziyordu. Çok iyiydi’ dedi.

Yaklaşık 4 yıl önce Mustafa’nın Ankara’da özel bir ameliyat geçirdiğini de belirten Demiray, kas açma ameliyatı diye adlandırılan ameliyat sonrasında Mustafa’nın ayak tırnağından göğsüne kadar 2-3 ay alçıda kaldığını söyledi. Demiray, ‘O ameliyat özel yapıldı. Bayağı bir zorlandık. 3-4 yıldır onun borcunu ödüyoruz ve o borcu yeni bitirdik’ dedi.

ANNESİNİN KUCAĞINDAN

BİRAN OLSUN İNMİYOR

Yaşadığı acılar biraz da olsa annesinin kucağında hafifleyen Mustafa, biran olsun annesinin kucağından inmiyor. Sürekli çocuğunu kucağında tutan ve taşıyan anne Hacer Demiray, gözyaşları içerisinde yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Demiray, ‘2 aydır ailecek uyku uyumuyoruz. Çocuğum sürekli kucağımda. Babası gece işten gelecek kucağına alacak ki ben de biraz olsun dinleneyim. Uyuma yok bizde. Biz iki aydır uyumuyoruz. 2 ay öncesine kadar yatıyor, uyuyor, okuluna gidiyordu’

‘EŞİM ASGARİ ÜCRETLE YETİŞEMİYOR’

Eşi Muttalip Demiray’ın, ÖZBELSAN’da asgari ücretle çalıştığını, evin geçimini zor temin ettiğini belirten Hacer Demiray, Mustafa’nın bir ablası birde küçük kardeşi olduğunu her ikisinin de okula gittiğini belirterek bir yandan çocukların okul masrafları, bir yandan evin geçimi, bir taraftan da Mustafa’nın yaşadığı sağlık sorunlarına eşinin aldığı maaşın yetmediğini söyledi.

Demiray, ‘Kayınpederimin evinde kalıyoruz. 16 yaşındaki kızım Gamze lise 3. Sınıf öğrencisi, 6 yaşındaki kızım Zeynep (6) ise okula yeni başladı. Mustafa’nın sağlık masrafları nedeniyle bir hayli borçlandık. Çok zor durumdayız. Lütfen bize bir yardım eli uzansın’ dedi.

Dede Mustafa Demiray ise torununun içinde bulunduğu durumun tüm ailede büyük üzüntü oluşturduğunu belirterek, oğlunun evini asgari ücretle geçindirdiğini kendisinin de emekli maaşı ile onlara destek olmaya çalıştığını söyledi. Demiray, oğlunun elektrik, doğalgaz gibi giderlerini ödeyemez durumda olduğunu da sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER