Gündem

Engelli yaya kaldırımı!

Engelli yaya kaldırımı!

Engelli yaya kaldırımı!
15-08-2013 17:29


İRFAN ÖZŞEKER

Vatandaşlar, yaya kaldırımlarının yayaların kullanılması için yapıldığını ancak yayadan başka her şeyin kaldırımda olduğunu belirterek, ‘Bir bakıyorsunuz, kaldırıma araçlar park etmiş, bir bakıyorsunuz kaldırım ortasında telefon kulübesi, direk, Telekom ve ÇEDAŞ’a ait kutular var.  Böyle yaya kaldırımı olur mu, yürüye bilmek için türlü engelleri aşıyoruz. Şehir merkezinde, kenar mahallelerde buna benzer bir çok olumsuzlukla karşılaşabilirsiniz’ dedi.

Bu olumsuzluklara bazı esnafların kaldırım üzerine koyduğu ürünlerinde eklenmesi ile yaya kaldırımında yürümenin adeta bir çileye dönüştüğünü belirten vatandaşlar, modern bir şehirde bu tür şeylerin olmaması gerektiğini belirterek, ilgililerin bu konuda biran önce çalışma yapmasını istedi.

BU KALDIRIM İŞGALİ DEĞİL Mİ?

Sivas Belediyesi’nin kaldırım işgalleri ile ilgili sık sık denetim yaptığını ve esnafa müdahale ettiğini belirten esnaflar ise, kaldırım üzerindeki, kutu, direk, telefon kulübesi gibi yayayı engelleyen şeylerinde kaldırım işgali olduğunu savunarak, ‘bu kaldırım işgali değil mi?’ dedi. Belediye’nin esnaflara müdahale ettiği gibi bu olumsuzlukların muhatabı olan kurumları da uyarması gerektiğini, bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması gerektiğini belirten esnaflar, ‘biz kaldırıma tezgâh açalım demiyoruz. Elbette ki kaldırımlar bu şekilde dolmamalı. Ama burada adaletli bir yaklaşım olmalı. Kaldırımları sadece esnaflar işgal etmiyor’ dedi.

Kerim Çavuş Caddesi, Sirer Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve bağlı sokaklar, Ulu Camii ve Yeni Camii çevresinde objektiflere yansıyan fotoğraflar, vatandaşların isyanını doğrular nitelikte. Vatandaşlar, kentin bir çok noktasında göze çarpan bu olumsuzlukların ortadan kaldırılmasını istiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER