Gündem

U-11´de perde açılıyor

U-11´de perde açılıyor

U-11´de perde açılıyor
12-06-2013 14:27


RUHİ DEMİR

Sivas Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Futbol İl Temsilciliği’nce bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Amatör U-11 Ligi start alıyor.

Miniklere küçük yaşta futbol sevgisini aşılamak ve Türk futboluna genç yetenekleri dahil edebilmek amacıyla oluşturulan ligde 2002 ve 2003 doğumlu sporcular ter dökecek. Miniminikler olarak adlandırılan U-11 Ligi tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Toplam 8 sporcunun ter dökeceği mücadelelerde 8 yedek oyuncu bulunacak ve takımlar 8’er oyuncu değiştirebilecek. 25’er dakikalık 2 devre üzerinden oynanacak müsabakalarda saha ölçüleri normal statünün yarısı kadar olacak. Öte yandan müsabakalarda kale uzunluğu ise 2 buçuk metre olacak.

9 TAKIM TER DÖKECEK

Miniklerin kıyasıya mücadelesine sahne olacak ligde 9 takım ter dökecek.

Tek devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalarda, ligi birinci sırada tamamlayan takım bu yılın U-11 Ligi şampiyonu olacak. Öte yandan bu yaş kategorisinde Türkiye Şampiyonası yapılmayacak. Sivas Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, ligin hafta sonu başlatılmasına karar verildi. Önceki gün gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında hafta sonu oynanacak müsabakaların maç programı şu şekilde belirlendi:

15 HAZİRAN CUMARTESİ

Telekomspor-İl Özel İdarespor

Demirspor-4 Eylülspor

4 Eylül Belediyespor-Yolspor

Volkanspor-Sivasspor

Emniyetspor-Bay

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER