Gündem

Hazırlıklar Türkiye şampiyonasına

Hazırlıklar Türkiye şampiyonasına

Hazırlıklar Türkiye şampiyonasına
31-07-2013 14:15


KAAN KARAGUŞ

Modern okçulukta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyet takviminde yer alan Minikler Olimpik ve Makaralı Yay Türkiye Şampiyonası 15-17 Ağustos tarihlerli arasında Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde düzenlenecek. Olimpik ve makaralı yay kategorilerinde toplam 6ayrı yaş kategorisinde düzenlenecek müsabakalara çok sayıda ilden yüzlerce sporcu katılacak.

SİVAS’TA SIKI MESAİ

Kentte yaklaşık 3 yıl önce faaliyete başlayan ve kısa süre içerisinde sergiledikleri performansla, tüm dikkatleri üzerine çeken Sivaslı sporcular, 3 gün sürecek Türkiye Şampiyonası için sıkı bir çalışma temposu içerisine girdi.

Son birkaç yıl içerisinde makaralı okçuluk salon müsabakalarında sergiledikleri performansla Türkiye’nin ilk 10 takım arasına girmeyi başaran Sivas ekibi, bu başarısıyla milli takıma oyuncu gönderme sevinci yaşamıştı. Kentin modern okçuluğu kısa süre önce tanışmasına rağmen, adından övgüyle söz ettirmesi taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı.

Modern okçuluğu Sivas'ta daha yaygın hale getirmek için uğraşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü aynı zamanda Milli Takım Okçuluk Antrenörlerinden olan Pınar Demir, modern okçuluğun ilerleyen yıllarda çok daha geniş kitlelere hitap etmesi için gece çaba sarf ettiklerini söyledi.

Ramazan, sıcak, susuzluk demeden çalışmalarına devam eden antrenör Pınar Demir ve öğrencileri, özelikle minikler ve yıldızlar kategorilerinde aldıkları derecelerle turnuvanın favorisi olarak gösteriliyor. Zorlu şampiyona ve hazırlık çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Antrenör Demir, Sivas’ı Gelibolu’da en iyi şekilde temsil edeceklerini belirterek, bu doğrultuda çalışmaların yoğun bir tempo ile devam ettiğini söyledi.

Ramazan ayında olmamıza rağmen çalışmalara ara vermediklerini açıklayan genç antrenör, minikler kategorisinde yapılacak dev şampiyonanın ardından Kastamonu’da düzenlenecek Gençler-Yıldızlar Sonbahar Okları Okçuluk Yarışmalarına katılacaklarını sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER