Gündem

Köyler Güzelleşiyor

Köyler Güzelleşiyor

Köyler Güzelleşiyor
18-09-2013 17:42


OĞUZHAN SARZEP

İl Özel İdaresi Encümen Salonunda düzenlenen toplantıda birlik tarafından merkez köylere yapılması planlanan kilitli parke taşı başta olmak üzere ortak ihtiyaçlarla ilgili muhtarların görüşleri alındı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yaklaşık iki saat süren toplantıda muhtarların köyleriyle ilgili sıkıntılarını tek tek dinleyerek, birlik tarafından belirlenen merkez köylerin ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi.

'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında İş-Kur bünyesinde Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine parke döşeme çalışmaları için 110 kişi alınacağını ifade eden Ayhan, alınacak personellerin parke taşı yapılacak merkez köylerden, kura sistemiyle seçileceğini ifade etti. Bu uygulamayla köylerin hızlı bir şekilde parke ve diğer ihtiyaçlarının giderileceğini, diğer taraftan da merkez köylerde yaşayan gençlerin 9 ay süreyle istihdam edileceğini vurgulayan Ayhan,'Yüz ölçümü bakımından geniş bir coğrafyaya sahibiz. Kırsalda çeşitli sorunlar bulunmaktadır, idareciler de sorunları çözmek için vardır. Dolayısıyla hem Birliğimiz hem de İdaremiz ihtiyaçların yerine getirilmesinde yoğun bir çaba göstermektedir.' diye konuştu.

Türkiye nin değişim ve dönüşüm yaşadığını, kırsalda yaşayan vatandaşların hizmet kalitesi ve beklentilerinin arttığını belirten Ayhan, vatandaşların şehirlere yapılan hizmetlerin doğal olarak aynısını görmek istediklerini söyledi.

Ayhan,'Muhtarlarımızdan alınan görüşler doğrultusunda merkez köylerimizin köy içi parke ihtiyaçlarının yanında okul ve camii çevre düzenlemesi ile kanalizasyon, içme suyu onarımları gibi ortak ihtiyaçların çözüme kavuşturulmasında Toplum Yararına Çalışma Programı nca temin edilen işçiler görev alacaktır. Bu çalışmalar ekim ayının ilk haftası başlayacak.' dedi.

KÖYLERİN BELİRLENME KRİTERLERİ

Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Ayhan, kilitli parke taşı yapılacak yerleşim birimlerinin merkeze bağlı öncelikli ihtiyacı olan,  nüfusu 300 ve üzeri köylerden seçildiğini kaydederek, bundan sonraki aşamalarda nüfus kriterlerinin aşağı çekilerek çalışmalara devam edileceğini söyledi. Birliğin kurulduğu günden bugüne kadar merkez köylerin sorunlarının çözülmesi için hizmetlerine ara vermeden devam ettiğinin altını çizen Ayhan,'Çalışmaların yapılmasında siz değerli muhtarlarımızdan destek bekliyoruz, Muhtarlarımız ve birliğimizle ortak hareket ederek köylerimize güzel hizmetler kazandırmış olacağız.' şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER