Gündem

Yalnız Kalmayacaklar

Yalnız Kalmayacaklar

Yalnız Kalmayacaklar
26-10-2013 10:22


Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, ilçedeki yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar için bakım hizmetleri verilmesini sağlayacak bu proje kapsamında, görevlendirilecek personel için kurs düzenleneceğini, kursu başarıyla bitirip belge alan kişilerin hemen göreve başlayacağını söyledi.

KEMAL ÇAĞLYAN / ÖZEL HABER

Divriği’de bakıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşlar, kaymakamlık tarafından hazırlanan ‘Yalnız Değilsin’ projesi ile hayata tutunacak.

İlçede bu kapsamda hizmet alacak 30 aile belirleyen Divriği Kaymakamlığı, halk eğitim merkezi ile birlikte bu 30 aileye hizmet verecek personel için eğitim düzenleyecek.

Proje hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, ‘Yalnız Değilsin’ projesinin Divriği’de ikamet eden ve yaşlı, bakacak kimsesi olmayan veya bakıma muhtaç vatandaşlara yardımcı olmak, onların kişisel bakım, temizlik, yemek ve sağlık kontrollerinin yapılması için kişiler görevlendirerek daha iyi hayat sürdürmelerine imkân tanımak gayesiyle gerçekleştirildiğini söyledi.

Kaya, ‘Burada bizim çalıştıracağımız kişilerin yaşlı refakatçisi kursu almış, belgesi bilgisi olan kişiler olması şart. Biz duyuruya çıktık ama bu belgeye sahip olanları bulamadığımız için Halk Eğitim Merkezimizle şuan bir kurs açtık. Bu kursumuz kısa süre içinde başlayacak. Buradaki eğitimi tamamlayarak belge alanlara da iş garantisi oluyor bu bir nevi. Onları da burada istihdam edeceğiz’ dedi.

Projeyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden hazırladıklarını belirten Kaya, ‘Projemizi Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’ne sunduk. Orada takip ettik ve projemiz geçti. Yaşlı bakımı olduğu için bu görevi yapacak kişiler eğitim alacak. Biz yine temizliğe dair hijyen eğitimi vereceğiz. Onlar profesyonel şekilde gidip orada çalışmalarını yerine getirecekler. Temizlik yapacaklar, muhabbet edecekler. Gerekirse çay çorba kaynatacaklar, onların sağlığını kontrol edecekler. İhtiyaç olursa bize bilgi verecekler ve biz o ihtiyaçları gidereceğiz’ ifadelerini kullandı.

‘30 AİLE BELİRLEDİK’

Divriği’de ilk etapta bu proje kapsamında hizmet verilecek 30 aile belirlendiğini belirten Kaya, ailelerin kısa süre sonra bu hizmetten yararlanacaklarını söyledi.

Kaya, ‘Biz ilk etapta Divriği’de 30 aile belirledik.  Bunların hepsini gezdik. Bunlar içerisinde sadece yaşlılar yok. Mesela engelli ailelerimiz var. Durumları yerinde olmayan, zorlanan, yaşlı olan, bakıma muhtaç olan insanlar var. Projemizi sunarken zaten tüm bunları fotoğraflayıp, belgeleyip bu projeyi gönderdik. Bu proje kapsamında açtığımız kursu bitirenlere hemen diyeceğiz ki, şu şu evlerin temizliğini en iyi şekilde yapalım ve yardımcı olalım’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER