Gündem

31. Vakıf Haftası Etkinlikleri Başladı

31. Vakıf Haftası Etkinlikleri Başladı

31. Vakıf Haftası Etkinlikleri Başladı
05-05-2014 23:37


OĞUZHAN SARZEP

Sivas’ta 31. Vakıf Haftası etkinlikleri başladı. Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral, 5-11 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıflar Haftası dolayısıyla kurum personeli ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Veral, daha sonra kurum personeli ile birlikte Sivas Valisi Âlim Barut’u ziyaret ederek çiçek takdim etti. Veral, ziyarette kurum çalışmaları hakkında Vali Barut’a bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Barut, ise vakıfların Türk tarihinde önemli bir yeri olduğunun altını çizdi.

Vali Barut;  ‘Türk Tarihi’nde vakıfların önemli bir yeri var. Özellikle göçebe kültürden yerleşik kültüre geçtiğimizde Vakıflar başlı başına, toplumun her katmanında yer alan bir müessese. Günümüzde de bunun tezahürlerini görüyoruz. Özellikle Vakıf Üniversitelerini Amerikalılar bizden örnek almışlar. Şuanda dünya çapında ileri gelen tüm üniversiteler vakıf üniversiteleridir. Dolayısıyla vakıfların hayatımızda geçmişte çok önemli bir yeri vardı, gelecekte de olacak’ ifadelerini kullandı.

Vali Barut daha sonra Veral ve kurum personeli ile sohbet etti.

AYDIN’I ZİYARET ETTİLER

Veral ve beraberindeki kurum personeli daha sonra Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyaret etti.

Burada konuşan Bölge Müdürü Veral, ‘Vakıflar; bizim toplumumuza özgü kuruluşlar, birlik ve beraberliğe katkı sağlayan en önemli kuruluşlardır. Toplumun çimentolarıdır vakıflar. İnsan odaklı çalışan, alan el ile veren eli buluşturan çok sayıda hayır hasenat işleyen kuruluşlardır. Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak bütün vakıf eserlerini onarmak bizim gayretimiz ve biz Sivas, Yozgat dâhil Bölge Müdürlüğü olarak yoksullara yardım çalışmalarına devam ediyoruz. Sizlerle de önemli çalışmalar yapacağız. Bizim için en önemli kurumlardan birisi belediyemiz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu çalışmayı yapacağımıza inanıyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘BU GÜNLER ÖZÜMÜZÜ KAZANDIRMALI’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Sami Aydın ise vakıfların önemine değinerek, vakıf geleneğini Hayat Ağacı ile yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Aydın; ‘Günümüzde sadece eski yapıları onaran bir kurum olarak algılanan Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz, toplumların gelişmesi için çaba harcayan bir kuruluştur. Bu bakımdan bu haftalar çok önemli. En önemli kısmıysa vakıf bilincinin oluşturulmasına katkı sağlayacaktır. Eskiden vakıf eserlerine insanlar tüyü bitmemiş yetimin hakkı diye hassas davranırmış. Şimdi bunları unutuyoruz. Bu haftalarda bunu iyi anlatmamız gerekiyor. Ecdat bunları çok güzel kurmuş ama biz unutmuşuz. Bugün Belediye de Hayat Ağacı Derneği ile bu geleneği yaşatmaya çalışıyor. Bu sadece Osmanlı’dan değil, asırlar öncesinden Selçuklu’dan kalma bir yapı. Aslında özümüzü kaybediyoruz, bugünler özümüzü kazandırmalı. Bu haftayı kutluyorum’ şeklinde konuştu.

Veral daha sora kurum faaliyetleri hakkında Aydın’a bilgi vererek, belediye ile sürekli iş birliği yaparak güzel çalışmalara imza atmak istediklerini söyledi. İmkânlar ölçüsünde, kendilerini ilgilendiren her konuda desteğe hazır olduklarını belirten Aydın ise, kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğunu belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER