Gündem

Şoförler Eğitime

Şoförler Eğitime

Şoförler Eğitime
28-04-2014 17:24


Bu konuda Cumhuriyet Üniversitesi ve Emniyet Müdürlüğünden destek talep ettiklerini belirten Aydın; ?Bu eğitimleri başarıyla tamamlayarak sertifika alan sürücülerimiz toplu taşım aracı kullanmalı? dedi.

MUSTAFA IŞIK

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, kentte en çok tartışılan konulardan biri olan toplu taşım araçları ile ilgili yeni bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Kentte, toplu taşım aracı kullanan şoförlerin birçok konuda eğitime alınması gerektiğini belirten Aydın, bu yönde Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü´nden destek talep ettiklerini belirterek, bu eğitime katılarak başarılı olan sürücülerin sertifika alacağını ve ancak bu sertifika ile araç kullanabileceğini söyledi.

Aydın; ?Toplu taşım aracı kullanan şoförlerimizi biz özel bir eğitime tabi tutularak o eğitimi başarıyla tamamlayan şoförlerimize ?Sivas Toplu Taşım Aracı Kullanabilir´ sertifikası vermek istiyoruz. O sertifikaya sahip olan şoförler ancak toplu taşım aracı kullanmalı diyoruz. Bu konuda üniversitemizle irtibata geçtik. Üniversitemizden ve emniyet müdürlüğümüzden destek talebimiz ve ihtiyacımız var. Çünkü bu arkadaşlarımızın özellikle trafik kuralları ile ilgili ciddi bir eğitime tabi tutulmaları gerekiyor. Diğer taraftan bu kişilerin vatandaşla, öğrencilerle iletişimi ve halkla ilişkiler noktasında eğitim almalı. Psikolojik ve sosyolojik konularda da müfredatı üniversitemizle belirleyerek bu çalışmayı yapmak istiyoruz. Bu arkadaşlarımızı üniversitemizin uygun gördüğü müfredata göre belirli bir süre eğitime tabi tutacağız. O eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra onlar toplu taşım aracı kullanma hakkına sahip olacaklar bundan sonraki süreçte. Bu alanlarda üniversitemizden destek talebimiz var.

Bunu başardığımız zaman inanıyorum ki, insandan kaynaklanan hataları minimuma indireceğiz kanaatindeyim? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER