Gündem

Çocuklarımız Üreterek Öğreniyor

Çocuklarımız Üreterek Öğreniyor

Çocuklarımız Üreterek Öğreniyor
27-05-2014 17:11


Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bahattin Özdemir, ‘Biz eğitimin ürüne dönük olması gerektiğini düşünüyoruz. Öğrenci bizzat yaparsa, uygularsa, sonucunu da kendisi görürse eğitimin kalıcı ve uzun vadeli olacağını düşünüyoruz’ dedi.

MUSTAFA IŞIK

Sivas Bilim Sanat Merkezi öğrencileri 3. Bilim Sanat Şenliği kapsamında sergi açtı. 230 öğrencinin fen deneylerinden, resme, müzikten, robot çalışmalarına kadar birçok eserinin yer aldığı sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Bahçesi’nde kurulan serginin açılışını Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir, Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bahattin Özdemir ve Milli Eğitim Şube Müdürü Savaş Korkmaz gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Vali Yardımcısı Kalaylı ve beraberindekiler sergiyi gezerek öğrencilerden eserleri hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle tek tek sohbet eden Kalaylı, bazı deneysel çalışmalara eşlik ederek öğrencilerin oluşturduğu mekanizmaların nasıl çalıştığını test etti.

ÜRETEREK ÖĞRENİYORLAR

Sergi’nin açılışın ardından çalışmalar hakkında bilgi veren Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bahattin Özdemir, merkezde eğitim öğren öğrencilerin üreterek öğrendiğini belirterek, buna büyük önem verdiklerini söyledi.

Serginin iki gün boyunca açık kalacağını Özdemir, şu şekilde konuştu:

‘Bilim Sanat Merkezi olarak özel yetenekli öğrencilere eğitim veriyoruz. Öğrencilerimiz iki aşamalı sınavla kurumumuza kaydediyoruz. Okullarının dışında bizim kurumumuza gelip destek eğitimi alıyoruz. Burada 3. Bilim Sanat Şenliği sergimizi açıyoruz. Burada öğrencilerimizin yıl içinde yapmış olduğu etkinlikler ve etkinliklerde üretilen ürünleri sergileyeceğiz. Merkezimizde öğrenciler bire bir uygulayarak öğrenme eğitimi alıyorlar. Onun için etkinliklerimizin teoriden daha çok uygulamaya dönük olduğunu söyleyebiliriz. Burada yıl içinde yapmış olduğumuz güzel etkinlikleri, örnek ürünlerimizi sergileme imkânı bulacağız. Sergimiz 2 gün açık kalacak.

Biz eğitimin ürüne dönük olması gerektiğini düşünüyoruz. Öğrenci bizzat yaparsa, uygularsa, sonucunu da kendisi görürse eğitimin kalıcı ve uzun vadeli olacağını düşünüyoruz’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER