Gündem

?Evladımın Acısı Yüreğimi Dağlıyor?

?Evladımın Acısı Yüreğimi Dağlıyor?

?Evladımın Acısı Yüreğimi Dağlıyor?
06-02-2014 21:41


Sivas’ta, leğen kemiği sinirlere baskı yaptığı için yaklaşık 2,5 aydır büyük acı çeken ve annesinin kucağından biran olsun inmeyen 12 yaşındaki SP hastası Mustafa Demiray, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Acılı Anne Hacer Demiray, ‘Oğlum ameliyat olup yaşadığı acılardan kurtulsun başka bir şey istemiyorum. Oğlumun acısı yüreğimi dağlıyor. Ne olur bize yardımcı olsunlar’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta, 12 yaşındaki Serebral Palsi (SP) hastası Mustafa Demiray ve ailesinin dramı yürekleri dağlamaya devam ediyor. Anne karnında oksijensiz kaldığı için sağlık problemleri ile dünyaya gelen ve 8 aylıkken (SP) teşhisi konulan küçük Mustafa, yaklaşık 2,5 aydır yaşadığı ağır sağlık problemleri nedeniyle büyük acı çekiyor.

Bugüne kadar çocuklarının yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle maddi manevi büyük sıkıntılar yaşayan Demiray ailesi, Mustafa’nın 2,5 aydır yaşadığı büyük acının sona ermesi için de büyük çaba sarf ediyor. Sivas’ta, istedikleri sonucu alamadıkları için Mustafa’yı Kayseri Erciyes Üniversitesi Hastanesi’ne götürdüklerini belirten acılı anne Hacer Demiray, burada Mustafa’nın yaşadığı acılardan ameliyatla kurtulabileceğinin söylendiğini ve büyük sevinç yaşadıklarını belirtti. Ancak hastane yetkililerinin ameliyat için randevu vereceklerini bunun için de ‘15 güne kadar sizi arayacağız’ dediklerini belirten Demiray, ‘20 gün geçti arayan yok. Biz arıyoruz, bilgi alamıyoruz’ dedi. Bu konuda yardım beklediklerini belirten Demiray, oğlunun acısına artık dayanamadığını ancak elinden de bir şey gelmediğini söyledi. En büyük arzularının Mustafa’nın ameliyat olarak yaşadığı acılardan kurtulması olduğunu belirten Demiray, ‘Büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Ne olur, oğlumun biran önce ameliyat olması için yardımcı olsunlar. Bizi bugün arasalar, hemen götüreceğiz. Ama uzun süredir hiçbir haber yok. Ne olur Allah rızası için bize bir yardım eli uzatsınlar’ dedi.

‘EN BÜYÜK İSTEĞİMİZ

ONUN AMELİYAT OLMASI’

Kayseri’deki doktorun Mustafa’nın ameliyat olması halinde yaşadığı acılardan kurtulacağını söylediğini belirten anne Dmiray, ‘Doktor, ‘Kalçasındaki kemik alınacak, Mustafa bu sancıdan, kurtulacak’ dedi. Kalçası çıkıkmış kemiği sinirleri sıkıştırdığı için bu acıları çekiyormuş. Normal değilmiş Mustafa’nın leğen kemiği, düzmüş. Eğik olmadığı için sürekli çıkıyormuş. Sürekli çıktığı içinde kasları ve sinirleri sıkıştırıyormuş. ‘Bu kemiğin Mustafa’ya zararı var, faydası yok. Bunu ameliyatla alacağız. Oraya bir platin koyacağız, 1 ay sonra platini de tekrar alacağız’ dedi. Bu bizi çok umutlandırdı, çok sevindik ama bugüne kadar bize randevu verilmedi. Çaresizce bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘BİRAN OLSUN KUCAGIMDAN

İNDİRMİYORUM’

Mustafa’yı biran olsun kucağından indirmediğini, bu nedenle de ev işleri ile çok fazla ilgilenemediğini belirten anne Hacer Demiray, aynı apartmanda oturan kayın pederi ve kayınvalidesi ile diğer aile fertlerinin yardımlarıyla ayakta kaldıklarını söyledi.

Demiray, ‘Mustafa’yı kucağımdan indirdiğim zaman adeta acıları daha da büyüyor. Onun feryadına dayanamıyorum. Biran olsun kucağımdan indirmiyorum. Akşam babası eve geldiğinde biraz o alıyor ve ben dinleniyorum’ dedi.

2,5 ay önce Mustafa’nın tek başına yatabildiğini, okula gidebildiğini ve başarılı bir öğrenci olduğunu belirten Demiray, oğlum zaten hastaydı ama son 2,5 aydır ortaya çıkan bu sağlık problemi oğlumun ve bizim adeta hayatımızı karattı’ dedi.

‘20 BİN TL BORCUN ALTINA GİRDİK’

Mustafa’nın sağlığı için her şeyi yapmaya hazır olduklarını maddiyatın hiçbir öneminin olmadığını belirten anne Demiray, ‘ama paranız var ise harcıyorsunuz. Oğlumun tedavi masrafları için 20 bin TL’in üzerinde borç yaptık.  Maddi açıdan da çok zor durumdayız. Ama oğlumun sağlığı ve çektiği acılardan kurtulması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ama gücümüz de bir yere kadar yetiyor’ ifadelerini kullandı.

GURBETÇİLER HAREKETE GEÇTİ…

Gazetemiz Küçük Mustafa’nın yaşadığı dramı daha önce de ‘Hacer Annenin gözyaşı dinmiyor’ haberiyle gündeme getirmişti. Haberde Mustafa’nın yaşadığı sağlık sorunlarının yanı sıra kullandığı ilacında Türkiye’de bulunmadığını ve yurtdışından güçlükle temin edildiği bilgisine yer verilmişti.

Gazetemizde yer alan haberle birlikte Almanya’da yaşayan gurbetçi vatandaşlar Mustafa için adeta seferber oldu. Gurbetçiler Mustafa’nın ilacını temin ederek önümüzdeki günlerde Sivas’a gönderecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER