Gündem

Kültürün Hizmetindeyiz

Kültürün Hizmetindeyiz

Kültürün Hizmetindeyiz
17-04-2014 16:54


Tarihi yapılardan, doğa harikası göllere ve kuyruklu kaplumbağalara kadar birçok güzellik bulunan güzergâh turizm turlarına açılıyor.

RUHİ DEMİR

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesinin tam anlamıyla faaliyete geçmesi halinde Sivas´ın büyük kazanımlar elde edeceğini söyledi. Pürlü; ?Eğer burası gönlümüzden geçtiği gibi sonuçlanır, uluslar arası düzeyde Kültür Rotası olarak tescil edilirse Sivas, büyük bir turizm alanı kazanacaktır. İnsanların görebileceği her şey var. Göller, tarihi yapılar, eski höyükler, mağaraları ile çok zengin bir alan burası. Kıyafetten, mutfağa ne ararsanız var. İnşallah birkaç yıl içerisinde burası faaliyete geçer? dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesi´ni basın mensuplarına tanıttı. Güzergâh üzerinde basın mensuplarına özel bir gezi düzenlendi.

Fadlum Irmağı üzerindeki tarihi Eğri Köprü´de başlayan gezi kapsamında Kızılkavraz Köyü yol ayrımında bulunan ve Selçuklu döneminde yapılan Kızılırmak üzerindeki tarihi Boğaz Köprüsü, Hafik´teki Gözbaşı Suyu, Gökdin Kilisesi, Dışkapı Höyüğü, Köroğlu Mağaraları ile Akgöl, Karagöl ve Kızılçam gölleri gezildi.

Bunun gibi birçok tarihi yapı ve doğa harikasının bulunduğu güzergâhta düzenlenen geziye İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, kurum personeli TV program yapımcısı ve Doğa Sporları Uzmanı Serdar Kılıç, Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Mehmet Baysal ve kentte görev yapan basın mensupları katıldı.

?SİVAS KAZANACAK?

Gezi sonrasında Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesi hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, güzergâhın birkaç yıl içerisinde uluslar arası boyutta ?Kültür Rotası? olarak tescil edilmesini arzuladıklarını söyledi.

Pürlü; ?Burası şuan için ham bir yol ama yürüyüş için, atla, bisikletle geçmek için çok güzel bir yer. Açık havada, insanların spor yapması için nefis bir ortam. Bu yolculuğumuz 13 kilometre. Kızılkavraz Çamlığı´nda kahvaltı ve öğlen yemeği ile tamamlanıyor yaya yürüyecekler için. Daha sonra yolculuğumuz Seyfe Suyu, Gökdin de ki Gözbaşı Suyu ve Gökdin Kilisesi, Hafik Gölü, Lota Gölü, Çimen Yenice Gölü, Akgöl, Karagöl,  Kızılçam Gölü, Köroğlu Mağaraları geziliyor. Daha sonra Zara´ya geçiyoruz. Tödürge Gölü ve Mağaraları´nı da ziyaret ettikten sonra Zara´da bir kez daha dinleniyoruz. Böylece gezimizin 3 etabı bitmiş oluyor. İnşallah Zara ve İmranlı arasındaki etabı bir kere daha gezeceğiz.

Eğer burası gönlümüzden geçtiği gibi sonuçlanır, uluslar arası düzeyde Kültür Rotası olarak tescil edilirse Sivas, büyük bir turizm alanı kazanacaktır. İnsanların görebileceği her şey var. Göller, tarihi yapılar, eski höyükler, mağaraları ile çok zengin bir alan burası. Kıyafetten, mutfağa ne ararsanız var. İnşallah birkaç yıl içerisinde burası faaliyete geçer? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER