Gündem

Hayati Risk Tatbikatı

Hayati Risk Tatbikatı

Hayati Risk Tatbikatı
20-11-2018 07:00


M. MUSTAFA IŞIK

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde Mavi Kod (Hayati Risk) tatbikatı yapıldı.

Hazırlanan tatbikatta serviste durumu kötüleşerek acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hastaların yaşama döndürülmesi için önem arz eden Mavi Kod - 2222 uygulamasına tüm hastane personelinin uyum sağlayarak hastaya en kısa sürede müdahale etmesini sağlamak amaçlandı.

Gerçeği aratmayan tatbikatın senaryosuna göre; Üniversite Hastanesi Radyoloji Onkolojisi servisinde tedavi gören hastanın aniden durumunun kötüleşmesi üzerine görevli hemşirenin Mavi Kod çağrısı vermesiyle birlikte, acil serviste görevli Mavi Kod ekibinin olay yerine gelerek hastaya ilk müdahaleyi yapmasının ardından hasta acil serviste bulunan, yoğun bakım servisine götürülerek orada yapılan tıbbi müdahalenin ardından hastanın hayata geri döndürülmesi tatbikatı başarı ile gerçekleştirildi.

Mavi Kod ekiplerinin acil hastalara müdahale sürelerini ve müdahale şekillerini görmek istediklerini belirten Üniversite Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kalite Birimi Sorumlusu Gülsüm Oflaz; ?Acil servis Mavi Kod ekiplerimiz 40 saniye gibi çok iyi bir sürede Onkoloji birimine gelerek hastaya gerekli müdahaleyi yapıp hastanın acil servise transferini gerçekleştirdiler. Burada Mavi Kod ekiplerinin acil hastalara müdahale sürelerini ve müdahale şekillerini görmek istedik. Bu tatbikatın gerçekleşmesinde bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim? dedi.

/resimler/2018-11/19/1641507863055.jpg

/resimler/2018-11/19/1642090832098.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER