Gündem

Güvene Layık Olacağız

Güvene Layık Olacağız

Güvene Layık Olacağız
15-04-2014 16:54

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Sivas için artık, hızlı bir giriş yapmamız gerekiyor. Talip olduğumuz görev zor ama biz tabi kolaya talip değiliz. Biz bu memleketin bir yerlere gelmesini hedefleyerek bu işe talip olduk. Kesinlikle mazeretlere sığınmayacağız. Ne olursa olsun, şartlar ne kadar ağır olursa olsun biz en iyisini yapmak istiyoruz’ dedi.

MUSTAFA IŞIK

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, bu haftadan sonra ziyaretleri belirli bir günde kabul edeceğini belirterek, gelecek hafta başından itibaren, birimlerle ilgili brifing alarak hızlı bir başlangıç yapacaklarını söyledi.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Muhittin Karahan, Yazı İşleri Müdürümüz Kemal Çağlayan ve yazı işleri personeli, kısa süre önce başkanlık görevini devralan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyaret etti.

Aydın’a görevinde başarılar dileyen Karahan ve Çağlayan, ‘Sivas’ın beklentisi büyük. Sivas’ın gelişmesi, büyümesi ve daha iyi noktalara gelebilmesi için size ve ekibinize büyük görevler düşüyor. İnşallah başarılı bir dönem olur. Görevinizde başarılar diliyoruz’ ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aydın ise, ‘Tabi ki Sivas’ın beklentisi çok büyük. Bunun farkındayız. Bizim sadece hemşerilerimizden talebimiz; bize güvensinler, destek ve dualarını eksik etmesinler. Allah’ın izniyle biz bütün zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyoruz’ dedi.

‘SSK PRİMLERİ ÖDENDİ’

Göreve gelir gelmez, ÖZBELSAN’da ki SSK pirim problemini çözdüklerini belirten Başkan Aydın, kurumun pirim borcu nedeniyle ihaleye giremediğini, şimdi böyle bir sorunun kalmadığını söyledi.x

Aydın; ‘ÖZBELSAN’da gecikmiş olan, özellikle işçi sigorta primleri ile ilgili sorunları vardı. Onları hallettik ve önünü açtık. Dolayısıyla orada ihalelere girilmesi çok önemliydi. Onu sağladık. Kurumlarda eğer devlete borcunuz varsa ihalelere giremiyorsunuz. Böyle bir engel vardı. Arkadaşlar 1 milyon liranın üzerinde bir rakamdan bahsettiler. Ben derhal bunun halledilmesini ve önümüzün açılmasını istedim. Çünkü başka türlü yürüyemezsiniz önünüz tıkalı olduğu zaman. Orada o rahatlığı sağladık.’

‘HIZLI BİR GİRİŞ YAPMAMIZ GEREKİYOR’

Vatandaşların büyük teveccühü ile karşılaştığını ve ziyaretleri kabul ettiğini belirten Aydın, gelecek hafta başından itibaren ziyaretleri belirli bir güne kaydıracaklarını söyledi.

Artık, birimlerle ilgili brifingleri alarak hızlı bir giriş yapmaları gerektiğini belirten Aydın, zor bir göreve geldiğini, zaten kendisinin de kolaya talip olmadığını söyledi.

Aydın; ‘Belediye olarak tabi vatandaşlarımız sağ olsun teveccüh gösteriyorlar. Ziyaretleri artık bu haftadan sonra belirli bir güne kaydıracağız. Çünkü Sivas’ın beklentisi var ve süre hızlı bir şekilde ilerliyor. Daha belediye anlamında çok ciddi bir adım attığımız söyleyemem. Henüz daha öyle bir fırsatımız olmadı. Ama önümüzdeki haftadan itibaren hızlı bir şekilde birimlerimizin genel durumunu gözden geçireceğiz, brifingler alacağız. Sivas için artık, hızlı bir giriş yapmamız gerekiyor. Talip olduğumuz görev zor ama biz tabi kolaya talip değiliz. Biz bu memleketin bir yerlere gelmesini hedefleyerek bu işe talip olduk. Kesinlikle mazeretlere sığınmayacağız. Ne olursa olsun, şartlar ne kadar ağır olursa olsun biz en iyisini yapmak istiyoruz. Yapacağımıza inanıyoruz. Telaşa da gerek yok… Bilinçli ve programlı bir şekilde inşallah Sivas’ın geleceğini inşa edeceğiz.’

‘ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ’

Sivas gelişimi ve kalkınması için Sivas basınına da büyük görevler düştüğünü belirten Başkan Aydın, yapıcı ve doğru eleştirilere her zaman açık olduklarını belirterek, ‘yanlışlarımızı görünce yazın, ama doğruları da yazın’ dedi.

Aydın; ‘Benim basından da ricam, evet yanlışlarımız olduğu zaman söyleyin, yazın. Ama eleştiriler yıkıcı değil, yapıcı olsun. Doğru olduğu zaman doğru olduğunu da söyleyin. Biz hiçbir zaman basının eleştirilerinden rahatsızlık duymayız. Ama eleştiriler Sivas’ın menfaatine ve samimi bir anlayışla yapıldığı zaman biz onu anlayışla karşılarız ve hiçbir zaman hatsız olmayız. İnşallah her şey Sivas’ımız için iyi olacak. Temennimiz o…’ ifadelerini kullandı.

Aydın, daha sonra Karahan, Çağlayan ve gazetemiz yazı ailesi ile bir süre sohbet etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER