Gündem

Anne Adayları Mezun Oldu

Anne Adayları Mezun Oldu

Anne Adayları Mezun Oldu
06-12-2013 17:08


OĞUZHAN SARZEP

Anne ve bebek sağlığının geliştirilmesine katkıda bulunmak, sağlıklı ve bilinçli anneler yetiştirmek amacıyla Sivas Devlet Hastanesi’nin (SDH) düzenlediği Gebelik Okulu Programında 2. Grup eğitimi tamamlandı.

11 anne adayının katıldığı Gebelik Okulu 2. grup eğitim programından mezun olan anne adaylarına katılım belgeleri törenle verildi.

Mezuniyet töreninde konuşan SDH Yöneticisi Op. Dr. Mehmet Arpacık, ‘Gebelik ve doğum süresinde endişesi olan, nasıl davranacağını kestiremeyen, kaygı duyan annelerimizin hem bu kaygılarını gidermek hem de ne yiyip ne içeceklerini, nasıl hareket edeceklerini, bebek doğduğu zaman ne yapmaları gerektiği konusunda alanında uzman kişiler nezaretinde böyle bir eğitim vermeyi uygun gördük. Gebelik süresince doğru beslenme, doğru hareket etme, ne zaman endişelenmek gerekiyor bunları bu kurs boyunca aldınız’ ifadelerini kullandı.

MEZUN SAYISI 26’YA YÜKSELDİ

Hastane yöneticisi Op. Dr. Mehmet Arpacık, bu eğitiminin ikinci eğitim olduğunu ifade ederek daha ilk eğitim döneminde 15 kişinin mezun olduğunu, bu dönem eğitimlerini tamamlayan 11 anne adayı ile toplam mezun sayısının 26’ya yükseldiğini söyledi.

Arpacık, ‘Bu sene bizim yaptığımız ikinci eğitimimiz. Geçen dönemde 15 anne adayımızı mezun ettik, şimdi de 11 anne adayımız bu grupta var. Geçen dönemde baba adaylarımızda eğitimlerimize katıldı.

 Hepinize sağlıklı hayırlı evlatlar diliyorum. Allah yardımcınız olsun, anne olmak, çocuk sahibi olmak, çocuk yetiştirmek çok kolay değil. Zevkli olduğu kadar çok da zor. Hepinizi tebrik ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Arpacık’ın, konuşmasının ardından 11 anne adayına katılım belgesi ve çeşitli hediyeler sunulurken, mezuniyet pastası da kesildi.

Programa SDH Başhekim Yardımcısı Volkan Güneyli ve diğer yöneticilerin yanı sıra anne adayları ve yakınları da katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER