Gündem

Güvenlikçiler Sendikalandı

Güvenlikçiler Sendikalandı

Güvenlikçiler Sendikalandı
09-03-2014 16:09


İRFAN ÖZŞEKER

Sivas’ta görev yapan Özel Güvenlik Görevlileri TÜRK-İŞ’e bağlı Güvenlik-İş Sendikası çatısı altında toplandı. İl Temsilciliğine ise Ahmet Öztürk seçildi.

Hafta sonu Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde ilk toplantılarını gerçekleştiren özel güvenlikçikler sendika hakkında bilgilendirilirken, sendikal hakları anlatıldı.

Toplantıya Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Bolat Ankaralı, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Sivas Türk İş İl Temsilcisi ve Yol İş Sendikası Şube Başkanı Zeki Ekici, Sivas Güvenlik İş Sendikası İl Temsilcisi Ahmet Öztürk, Sağlık İş Sendikası Şube Başkanı Turan Taş, Koop. İş Sendikası İl Temsilcisi Ufuk Uzunsel, Güvenlik-İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Abdurrahman Konyar ile Sivas’ta görev yapan çok sayıda özel güvenlikçi katıldı.

Programda konuşan Güvenlik İş Sivas İl Temsilcisi Ahmet Öztürk Sivas ilçelerde 310 merkezde ise 1010 olmak üzere toplam 1320 özel güvenlik görevlisinin bulunduğunu hedeflerinin 1320 güvenlik görevlisine ulaşarak sendikaya üye yapmak olduğunu söyledi. Öztürk Sivas’ta sendikanın yeni örgütlendiğini birçok özel güvenlikçinin bu sendikadan haberdar olmadığını belirtti.

Daha sonra konuşan Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Bolat Ankaralı, özel güvenlik görevlilerinin sorunlarını anlattı. Ankaralı, güvenlik görevlilerinin çalışma koşullarının kötü olduğunu ve bu sorunlara çözüm maksadıyla yola çıktıklarını anlattı. Ankaralı sözlerine şöyle devam etti: ‘Emeğini ancak bu şekilde kazanalar, parayı bu şekilde kazananlar bu emekle çalışanlar bilir. 12 saat çalışırlar, bazı yerlerde on iki saat çalışanlar, on iki saat bile istirahat etmezler, ertesi gün tekrar nöbete çağırılırlar. Bazı yerlerde on altı saat, on sekiz saat çalışan arkadaşlarımız var bunların hepsi gerçek. Fazla mesai alır mı bu arkadaşlarımız almazlar. Özel Güvenlik görevliler 5188 sayılı yasaya göre güvenlik işinden başka bir işte çalıştırılamaz denilmesine rağmen maalesef amelelik yaptırılanları gördük, temizlik hizmetinde çalıştırılanları gördük, bankalar da memurluk yaptırılanları gördük ama ücret konusuna geldiğiniz zaman bu insanlar asgari ücrete yakın para alan insanlardır.  Bizler bugüne kadar dile getirilmeyenleri dile getirmek maksadıyla yola çıktık. Bu mücadeleye fire veremden devam etme kararı aldık o günden bu güne kadar devam ediyoruz.’

Ankaralı konuşmasında Türkiye şartlarında çalışan 282 bin özel güvenlik görevlisi olduğunu, bu çalışan güvenlik görevlilerin sendikalaşma oranına baktığımız zaman %1 veya %2’yi geçmediğini belirtti. Ankaralı ‘Değerli arkadaşlarım tek kurtuluşumuz var artık hepimiz birleşeceğiz hepimiz örgütleneceğiz, iş verenlerin karşısına birlikte çıkmadığımız zaman birer birer işimizden oluruz kimse bizlere sahip çıkmaz o zaman ya birlikte hareket edip örgütleneceğiz, iş güvencesine insan onuruna yaraşır bir ücrete sahip olacağız ya da sürünmeye devam edeceğiz, karar sizin’ şeklinde konuştu.

Program özel güvenlik görevlilerinin sendika temsilcilerine merak ettiklerini sordukları soru – cevap kısmı ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER