Gündem

İlçeler Ambulanslandı

İlçeler Ambulanslandı

İlçeler Ambulanslandı
12-02-2014 19:44


ERSAN ARSLAN

Sağlık Bakanlığı’nın acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Sivas’a tahsis ettiği son teknoloji donanıma sahip 6 adet yeni ambulans göreve başladı.

Karşıyaka Mahallesi’ndeki 112 komuta merkezine gelen ambulanslar tescil ve diğer işlemleri tamamlandıktan sonra Suşehri, Gürün, Koyulhisar, Akıncılar, Şarkışla ve Ulaş ilçelerine gönderildi.

Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter ile birlikte 112 Komuta Merkezi’ndeki ambulans dağıtım programına katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Aktaş, ‘Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize gönderilen bir tanesi 4x4 arazi aracı olan 6 tane ambulansımızı ilçelerimize dağıtıyoruz. Bu ambulanslarımızla birlikte ilimizde sunulan özellikle acil tıbbi müdahale hizmetlerinde daha iyi bir noktaya geleceğimizi düşünüyoruz. Toplam 61 olan ambulans sayımız bu ambulanslarla birlikte 67’ye ulaşmış oldu. Böylece yüzde 10’luk bir artış da gerçekleşmiş oldu’ dedi.

‘ARAÇ FİLOMUSU

GÜÇLENDİRDİK’

İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter ise, bakanlığın gönderdiği yeni ambulansların son teknoloji ile donatıldığını söyledi.

Bu ambulanslarla birlikte acil sağlık hizmetlerinde kullanılan araç filosunun daha da güçlendiğini belirten İlter, şu ifadeleri kullandı:

‘Sağlık Bakanlığımızın bu yıl illerimize dağıtmış olduğu ambulanslardan bize de 6 tane gönderildi. Bunların içleri tam donanımlı, içerisinde defibilatarü, İnfizyon pompası, EKG’si, oksijen sistemleri gibi tıbbi donanım açısından olabilecek en son teknoloji ile donatılmış durumda. Toplam 6 ambulansımızı ilçelerimizden acil ihtiyacı olanlara dağıttık. Tamamını ilçelerimizin hizmetine sunuyoruz. Bunlardan 3 tanesini Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün bünyesinde kullanılmak üzere, Ulaş, Akıncılar ve Koyulhisar İlçe Hastanelerimize göndereceğiz. Özellikle Koyulhisar İlçe Hastanemize göndereceğimiz, arazi şartlarına uygun olan 4x4 ambulansımız. Diğerleri de Suşehri, Şarkışla ve Gürün ilçelerimize gidecek. Suşehri ve Şarkışla’daki ambulanslarımız devlet hastanelerinde kullanılacak. Gürün’deki ambulansımız da Gürün’de yeni açmış olduğumuz Gürün 112 istasyonumuzda kullanılacak. Bu ambulanslarla birlikte sayın valimizin ed belirttiği gibi toplam 67 tane ambulansımız oldu. Geçen yıl da yoğun bakım ambulansı ve 4 kişiye aynı anda müdahale edebileceğimiz ambulanslarımızla da 112 acil sağlık hizmetlerindeki araç filomuzu güçlendirdik. Önümüzdeki aylarda da, devam edeceğiz. Araçlarımızın ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter ile birlikte ambulansa bindi.  Ambulansın şoför koltuğuna oturan Aktaş, basın mensuplarına poz verdi.

Daha sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter araçların teknolojik donanımları hakkında bilgi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER