Gündem

İlçelerin Tanıtımına Katkı Sunacak--Video

İlçelerin Tanıtımına Katkı Sunacak--Video

İlçelerin Tanıtımına Katkı Sunacak--Video
19-07-2018 07:00


Fatih TABUR

Vali Davut Gül, tek seferde yapılan ve Türkiye´nin en büyük yurt projesi olan 10 bin kişilik Sivas Merkez Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu. Yurtta gelinen son durum hakkında ilgililerden bilgi alan Vali Gül´e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ve Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Erdoğan Tunç da eşlik etti.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından bir çok ilde süratli bir şekilde yurtlar yapıldığını ifade eden Vali Gül, ?Şu an ülkemiz genelinde toplamda yaklaşık olarak 400 bin kişi kapasiteli yurt inşaatı devam ediyor. Sivas´ta da 10 bin kişilik yurt yapılıyor. Bize eşdeğer illere baktığımız zaman Isparta, Afyon, Tokat üç aşağı beş yukarı bu kadar sayıda yeni yurt yapıyor. Diğer illerde KYK tarafından ya da özel sektör eliyle yurtlar yapılırken bizde İl Özel İdaresi tarafından yapılıyor. Bu şu anlama geliyor: Yurtlar mutlaka yapılacak, yapılıyor ama yapıldıktan sonra geliri diğer yerlerde özel firmalara ya da KYK´nın kendisine gidecekken bizde İl Özel İdaresi´ne gidecek. Dolayısıyla köylerimizin ve idaremizin ihtiyaçları borçlarımız bittiği zaman buradaki gelirlerden karşılanacak? dedi.

ELEKTRİK, SU SORUNU OLMAYACAK

Dev projede her türlü detayın düşünüldüğünü dile getiren Vali Gül, ?Elektriğimiz kesildiğinde burada kalan öğrencilerimizin hepsinin ortalama asgari ihtiyacını giderebilecek bir altyapı var. Şehirde elektrik kesildiğinde çoğu evimiz elektriksiz kalacak ama burası kalmayacak. Sular kesildiğinde yurdumuzda su sorunu olmayacak? diye konuştu.

HER BLOK BİN 250 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

Vali Gül, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?10 bin kişilik yurt projemizde 8 tane blok var. 4 tane de sosyal tesisimiz var. 12 tane. Her 2 blok ve 1 sosyal tesisi bir yurt işletmesi olarak kabul ediyoruz. Onları da 4 tane sayarsak 16 tane. Dolayısıyla da her birine sosyal tesislere, bloklara ve yurt işletmesine bir tane ilçemizin ismini vereceğiz. 16 ilçemizin de ismi verilmiş olunacak. O ilçelerimizin tanıtımına da bu şekilde katkı sağlamış olacağız. Her blok bin 250 kişi kapasiteli. Bin 250 öğrencinin ihtiyaçlarını görebilecek bütün altyapı hazır. Sosyal donatıları buna göre planlandı. Burada ilk etapta arazimiz 170 bin metrekare olacak. Sonra ilave kattığımız yerle beraber yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alan var. Çocukların, öğrencilerin, misafirlerin yürüyeceği, dolaşacağı yeşil alanın olduğu Türkiye´deki örnek projelerden birisi olacak. Bu şunu sağlayacak: Memnuniyet oranı arttıkça öğrenciler bizim üniversiteleri daha çok tercih edecekler.?

Projenin İl Özel İdaresi kanalıyla hayata geçirildiğini dile getiren Vali Gül, Sivas´ın güzel bir yurda kavuşacağını ifade ederek  emeği geçenlere teşekkür etti.

/resimler/2018-7/18/1635286062752.jpg

/resimler/2018-7/18/1635512781867.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER