Gündem

İLETİŞİM TARİHİ OKULDA YAŞATILIYOR

İLETİŞİM TARİHİ OKULDA YAŞATILIYOR

İLETİŞİM TARİHİ  OKULDA YAŞATILIYOR
15-05-2017 07:00


Okul içerisinde kurulan iletişim müzesiyle, öğrenciler geçmiş yıllarda kurulan basın yayın araçlarını daha yakından tanıma fırsatı buluyor. Müze hakkında bilgi veren Okul Müdürü Nurullah Baş, sergilenen eserlerin sayısını artırmak için çalıştıklarını belirterek; ?Evlerinizde bulunan basın yayın ve iletişim araçlarına talibiz. Müzemize katkıda bulunmak isteyenler bizimle irtibata geçerse biz gelip teslim alabiliriz? sözleriyle vatandaşlara çağrıda bulundu.

AHMET TIRPAN

Sivas Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi´nde kurulan iletişim müzesinde birbirinden önemli ve tarihi eser niteliği taşıyan iletişim cihazları sergileniyor. Okul içerisinde oluşturulan müzeyle öğrenciler geçmiş yıllarda kullanılan medya ve basın yayın araçlarını daha yakından tanıma fırsatı buluyor.

Müze hakkında bilgi veren Okul Müdürü Nurullah Baş, sergilenen eserlerin birçoğunun tarihi eser niteliği taşıdığını söyledi. Öğrencilerin müzeye yakın ilgi duyduğunu ifade eden Baş yaptığı açıklamada; ?Lisemizde iletişim bölümleri olduğu için iletişim müzesi kurduk. 2012 yılında kurduğumuz bu müzemizi daha da geliştirmek amacıyla gerek sosyal medyadan gerekse resmi ve özel kuruluşlara yazılar yazarak talebimizi dile getirdik. Daha çok sosyal medyadan ve okullardan bize geri dönüşler oldu. Ellerinde bulunan çok eski tarihlerden kalmış çeşitli gösteri makineleri, fotoğraf veya kamera örneklerinin olduğu, iletişimle ilgili her türlü materyali okullardan ve özel şahıslardan müzemize kazandırdık? dedi.

?EN ESKİ ESER 67 YAŞINDA?

Müze içerisinde tarihi niteliğe sahip birkaç önemli eserin bulunduğunu belirten Baş; ?Müzemizdeki en eski makine 1950´li yıllardaki fotoğraf gösterme makinesidir. Chicago yapımı, bir diğeri de Sovyet dönemine ait görüntü yansıtma makinesidir. Bu makine arkasında bulunan mum ışığı ile fotoğrafı duvara yansıtıyor. Çok ilkel bir prodüksiyon cihazı diyebiliriz. Burayı hazırlamaya başladığımızda birçok malzemeyi öğrenciler kendi evlerinden getirmeye başladı. Örnek olarak cep telefonlarından tutun da eski Türk sinemalarında kullanılan mikrofonlara kadar bize ulaştırıldı? ifadelerine yer verdi.

?ESKİ İLETİŞİM CİHAZLARINIZA TALİBİZ?

Müzeyi daha da büyütmek istediklerini sözlerine ekleyen Baş, vatandaşlara seslenerek ?Evlerinde eski dönemlere ait bu tür malzemeleri olanlardan cihazlarına talibiz. Okulumuza getirerek müzemize katkı sağlanmasını istiyoruz? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER