Gündem

?Sorunlar Azalacak?

?Sorunlar Azalacak?

?Sorunlar Azalacak?
20-05-2014 22:27


MUSTAFA IŞIK

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Zara Şerefiye Beldesi’nde incelemelerde bulundu.

Ayhan, 6360 sayılı kanun kapsamında kapanan belde belediyelerinin köy muhtarlığına dönüştürülmesinin ardından, kapanan beldeleri ziyaret etmeye başladı.  Bu kapsamda Şerefiye’yi ziyaret eden Ayhan, Zara Kaymakamı Yakup Güney,  Belediye Başkanı Ahmet Pala ve beraberindekilerle ile birlikte Şerefiye Belediyesi hizmet binasında düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Belde sakinlerinin de hazır bulunduğu toplantıda belde belediyelerinin kapatılması ve bundan sonraki süreçte yapılacak iş ve işlemlerin takip süreci değerlendirildi.

Zara Kaymakamı Yakup Güney, kahvaltının ardından yaptığı açıklamada hizmetlerin bundan sonra da devam edeceğini belirterek Şerefiye bölgesinde yapılacak tüm işlerin Zara İlçe İl Özel İdare Müdürlüğünce yürütüleceğini söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise, yerel seçimlerin ardından 18 adet beldenin köy muhtarlığına dönüştürüldüğünü bu kapsamda beldelere ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve nasıl bir çalışma ortamı hazırlanacağı yönünde istişare toplantıları yapıldığını kaydetti.

Şerefiye bölgesinin hem coğrafi hem de köy sayısı bakımından önemli bir yer tuttuğunu belirten Ayhan, bölgede birlik beraberlik ile birçok sorunun üstesinden gelindiğine dikkat çekti.

Ayhan; ‘Belde belediyelerin kapatılmasıyla ortaya çıkan değişim ve dönüşüm sorun artırmayacak, sorunları azaltacak. Temel gayemiz hizmetlerin aksatılmadan en güzel şekilde yerine getirilmesidir.’ dedi. 

Şerefiye bölgesinde araç-gereç ve personel konuşlandıracaklarını belirten Ayhan, bu hizmetlerden hem Şerefiye’nin hem de çevre köylerin istifade edeceğini belirtti.  İlçe Özel İdaresi’nin koordinesinde yaz-kış demeden çalışmaların devam edeceğine vurgu yapan Ayhan, ‘Hizmetlerin geriye gitmesi söz konusu olmayacak. İdaremiz Şerefiye köyümüzün eksikliklerini tespit ederek çözüme kavuşturacaktır. Diyalog ve iletişimle bunu daha iyi noktalara taşıyacağız.’ İfadesini kullandı.

Konuşmasında Sivas Valisi Halil Rıfat Paşa’nın ‘Gidemediğin Yer Senin Değildir’ sözüne de değinen Ayhan, bu güzel sözün Şerefiye’de anlam bulduğunu ve buraya hizmet etmenin ayrı bir güzellik olduğunu kaydetti. 

Konuşmaların ardından Şerefiye Belediye Hizmet binası ile festival alanını gezilerek, bu alanların nasıl ve ne şekilde kullanılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER