Gündem

İmar Planlarında Sorun Kalmadı--Video

İmar Planlarında Sorun Kalmadı--Video

İmar Planlarında Sorun Kalmadı--Video
28-08-2018 07:00


Fatih TABUR

Vali Davut Gül; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün çalışmalarının değerlendirildiği toplantıya katıldı. Müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirilen programda İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Vali Gül´e brifing verdi.

İl Müdürü Pürlü´nün ardından konuşan Vali Gül, turizm alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sivas´a gelen turistlerin memnun olarak kentten dönmesi gerektiğine dikkat çeken Gül, ?Yatacak yer, yemek yenilebilecek mekan, alışveriş yapılabilecek yerler turistlerin tekrardan gelmesini etkileyecek unsurlardır. Bizde de baktığımızda altyapı son 10 yılda oluşmaya başladı. 3 yıldız ve üstü otellere baktığımız zaman bunlar da son 5 yılda açıldı. Zara´da 3 yıldızlı otellerimiz oluşmaya başladı. Divriği´de konaklarımız oluşmaya başladı. İl merkezinde 10´un üzerinde bu tür otelimiz oldu. Altyapı belli açıda oluştu. Ulaşımı da altyapıya koyarsak havaalanı ulaşımımız çok rahatladı. Karayolu ulaşımımız çok rahatladı. Demiryolu da bize gelecek sene hizmet vermeye başlayacak. İşte bunların tek tek tanıtılmasına ihtiyaç var. Elinizde malzeme neyse onu tanıtmak zorundasınız. Olmayan bir şeyi tanıtma ve satma ihtimaliniz yoktur. Bilgilerin de doğru olması gerekiyor? dedi.

?BİZ TANIYACAĞIZ Kİ BAŞKASINA ANLATALIM?

Sivas´ta tarihle, kültürle ilgili konuşan meselelerin bir kısmının gerçek olmadığının altını çizen Vali Gül, ?Kulaktan kulağa yayılan gerçek olmayan bilgilerdir. Bunu ortadan kaldırmak için Talha Uğurluel ile konuşarak 10 tane eserimizin hikayesi anlatmasını istedik. Bu şu an  sosyal medyada bulunuyor. Kalanları da anlattıracağız. Ne istiyoruz? Burada önemli olan bizim tanımamız. Biz tanıyacağız ki başkasına anlatalım. Bizim öğrencisi, öğretmeni, esnafıyla bu bilgileri doğru öğrenmemiz lazım? dedi.

KALKIM´DA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Vali Gül, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?Balıklı Kaplıcamız çok önemli bir değer. Kalkım Balıklı Kaplıca´nın yeni bir işletmeye verilme süreci devam ediyor. İmar planlarının çıkması çok uzun zaman sürüyor. İmar planlarıyla alakalı yaklaşık 2 yıllık bir süre geçti ama bir sorun kalmadı. Bu sene altyapısında da önemli bir iyileştirme olacak. Bundan sonraki aşamada Kalkım Balıklı Kaplıca yatırım yapacak kişilere tahsis edilecek.?

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER