Gündem

Geçici Onarım Yapıldı

Geçici Onarım Yapıldı

Geçici Onarım Yapıldı
10-03-2014 17:18


MUSTAFA IŞIK

Sivas´ta tarihi Gök Medrese´nin çevresini dolaşarak Gök Medrese Caddesi´nin altından gecen 4,5 metre derinliğindeki su kanalında oluşan göçük geçici olarak onarıldı.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yolda çökme tehlikesi oluşturan göçüğün onarımı için ihale süreci uzun süreceği düşüncesi ile Sivas Belediyesi´nden yardım talep etmişti.

Geçtiğimiz günlerde ÖZBELSAN Genel Müdürü Mustafa Altun ve belediye Park ve Bahçeler Müdürü Murat Destebaşı ile birlikte göçüğün meydana geldiği noktada inceleme yapan Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral, ?İhale süreci uzun sürecek. Burada biran önce çalışma yapılması gerekiyor. Bu konuda yardımınızı bekliyoruz? demişti. Gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra gereken desteği vereceklerini belirtmişti.

Belediye ekipleri, bu görüşmenin ardından göçüğün meydana geldiği alanda çalışma yaptı. Ekipler, bölgede gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra kanalın üzerini kapattı.

GÖKMEDRESE İLE

İHALE EDİLECEK

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kanalın Sivas Belediyesi tarafından geçici bir çalışma ile onarıldığını ve tehlikenin ortadan kaldırıldığını belirtti.

Kanaldaki çalışmanın çalışmaları devam eden Gök Medrese restorasyonu ile birlikte ihaleye çıkarılacağını belirten yetkililer, gereken asıl çalışmanın bu süreçte gerçekleştirileceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER