Gündem

?Aynı Aşkı Yaşıyoruz?

?Aynı Aşkı Yaşıyoruz?

?Aynı Aşkı Yaşıyoruz?
03-09-2013 18:35


KEMAL ÇAĞLAYAN

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 94. Yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında Sanat Sokağı, Resim ve Fotoğraf Sergisi ile İlçeler Sergisi’nin açılışı yapıldı. Kent Merkezi’ndeki Selçuk Parkı içerisinde oluşturulan stant ve sergilerin açılışları Vali Vekili Salih Ayhan, CHP Sivas Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Vali Vekili Salih Ayhan ve diğer protokol üyeleri ilk olarak, Buruciye Medresesi yanındaki alanda oluşturulan Sanat Sokağı’nın açılışını yaptı. Açılışın ardından Sanat Sokağı’ndaki stantları gezen Ayhan ve beraberindekiler, stant görevlilerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayhan, fotoğraf çekimlerinin yapıldığı bir stantta Osmanlı dönemine ait sultan kıyafeti giyerek basın mensuplarına poz verdi.

Vali Vekili Ayhan daha sonra diğer protokol üyeleri ile birlikte Sivas Fotoğraf Sanatçıları Derneği ve Ressamlar Derneği tarafından oluşturulan Resim ve Fotoğraf Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Sergiyi gezen Ayhan ve beraberindekiler, Sivas’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin resmedildiği çalışmalarla ilgili ressamlardan bilgi aldı. Sergi’de yer alan Sivas’a özgü fotoğraflar da beğeni topladı.

İLÇELER SERGİSİ AÇILDI…

Vali Vekili Salih Ayhan, CHP Sivas Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ve diğer protokol üyeleri daha sonra İlçeler Standı’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından tek tek stantları gezen Vali Vekili Ayhan ve beraberindekiler, Sivas’ın 16 ilçesinin tarımsal, kültürel ve sanatsal ürünlerini yakından inceledi.

‘494 YIL ÖNCEKİ AŞKI

YAŞATMAK İSTİYORUZ’

Vali Vekili Salih Ayhan, stant gezilerinin ardından yaptığı değerlendirmede, ‘elimizden geldiği kadar tüm kurumlar bu heyecanı diri tutmak, canlı tutmak, hep beraber bu 94 yıl önceki aşkı hep beraber yaşamak ve yaşatmak istiyoruz’ dedi.

4 Eylül Sivas Kongresi’nin ve gerçekleştirilen etkinliklerin önemine değinen Ayhan, programın bugün gerçekleştirilecek etkinliklerle sona ereceğini söyledi. Ayhan, bugünkü etkinliklere TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılacağını söyledi.

‘4 Eylül Sivas Kongresi’nin 94 yılı etkinlikleri kapsamında yoğun bir program icra ediyoruz. İlçeler Sergimizi değerli protokolümüzle birlikte açmış bulunmaktayız. Atatürk’ün 94 yıl önce Sivas’a gelirken, Sivaslıların gözlerinin içindeki heyecanı görerek kurtuluş meşalesini burada yakmasının bir sebebi vardır. Sivas’taki insanların misafirperverliğini, hamiyetperverliğini görerek bu mücadeleyi Samsun’dan çıktığı yolda nihai anlamda Sivas’ta ulusallaştırmıştır. Bu anlamda elimizden geldiği kadar tüm kurumlar bu heyecanı diri tutmak, canlı tutmak, hep beraber bu 94 yıl önceki aşkı hep beraber yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. İlçelerimizi bu kapsama dâhil ederek ilçemizdeki yaşam kültürünü, tarihi derinliklerini, kültürel zenginliklerini ve yemek kültürlerini halkımızın beğenisine sunarak aynı zamanda ilçeleri de bu heyecanın içine katmış bulunmaktayız.

Bir tarafta, kültürel etkinlikler ve kitap günleri, bir tarafta doğal, organik, sanatsal etkinlikler var. Sivas çok canlı heyecanlı bir haftayı yaşıyor. İnşallah 4 Eylül etkinliklerini Sayın TBMM Başkanımız ve Sayın Milli Savunma Bakanımızın katılımı ile nihai anlamda sonlandıracağız.’ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER