Gündem

Gözler Bakanlar Kurulu´nda

Gözler Bakanlar Kurulu´nda

Gözler Bakanlar Kurulu´nda
16-01-2014 17:17


Sivas İl Özel İdaresi’nin, ek süre talebinin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nca olumlu karşılandığı, süre uzatımının Bakanlar Kurulu’nun onayını beklediği öğrenildi.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta doğal gaz için fırsatı kaçıran 4 ilçe için, ek süre talebine gelecek cevap merakla bekleniyor.  Gemerek, Gürün, Kangal ve Zara ilçelerini kapsayan ek süre uzatım talebini Bakanlar Kurulu değerlendirilecek.

Sivas’taki 4 ilçeyi doğal gazla buluşturacak süre uzatımı için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın devreye girmesi ve öngörülen 6 aylık süre uzatımı için Bakanlar Kurulu’nun onay vermesini sağlaması bekleniyor.

SÜRE 28 EKİM’DE BİTTİ…

Bakanlar Kurulu’nun 22.02.2013 tarihli ve 2013/4347 sayılı kararnamesi ile ülke genelinde merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere BOTAŞ tarafından doğalgaz bağlantısı yapılması için süre belirlenmişti.

Nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere, en az elektrik abonelerinin yüzde 60’ı oranında doğal gaz aboneliği yapılması şartı getirilmişti. 28 Ekim 2013 tarihinde abonelik başvuruları için belirlenen süre sona erdi. Sivas’ta, bu kapsama giren Divriği, Gemerek, Gürün, Kangal ve Zara ilçelerinden sadece Divriği belirlenen süre içerisinde 2 bin 900 abone bedelini İl Özel İdaresi hesabına yatırarak doğal gaz bağlantısı yapılması için gereken şartı yerine getirmişti.

Gemerek, Gürün, Kangal ve Zara ilçelerinde istenilen abone sayısına ulaşılamazken, ek süre talep edildi. Sivas İl Özel İdaresi ilçelerin talepleri doğrultusunda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na 3 aylık ek süre tanınması konusunda yazılı talepte bulunmuştu.

6 AY EK SÜRE…

Edinilen bilgiye göre, İl Özel İdaresi’nin ek süre talebi olumlu karşılandı ve Bakanlar Kurulu’nun onayına sunuldu. Bakanlar Kurulu’nun onay vermesi halinde ilçelerde daha önce 3 ay olarak gündeme gelen ek süre 6 aya çıkacak. İlçelerde 6 ay boyunca elektrik abonesinin yüzde 60’ına denk gelen oranda doğal gaz aboneliği müracaatı alınacak.

İl Özel İdaresi, daha önce kurum hesabına abonelik bedeli yatıran vatandaşların ek süre talebine olumsuz cevap gelmesi halinde geri ödemesi yapılacak bedelleri ise bekletiyor.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER