Gündem

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Hüseyin Arı Sivas'ta

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Hüseyin Arı, Sivas'ta din görevlilerini vekaletle kurban kesimi ve yaz Kur'an kursları hakkında bilgilendirdi. Arı, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfımız iş birliği ile sadece kurban vekaleti değil dünyanın her bölgesinde ırk, din, dil, renk ayrımı gözetmeksizin tüm yıl boyunca yürüttüğü insani yardım çalışmalarıyla ihtiyaç sahiplerine elini uzatmaktadır" dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Hüseyin Arı Sivas'ta
24-05-2024 10:55
SİVAS

Ömer ÜN

İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sivas Şubesinin ev sahipliğinde din görevlilerine yönelik “2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtımı" ve “2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri” düzenlendi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Hüseyin Arı, ilçe müftüleri, din görevlileri ile Kur'an kursu öğreticileri ve müftülük personeli katıldı.

KURBANINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya "Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ sloganıyla hem yurt içinde hem yurt dışında çok önemli faaliyetler yürütmektedir. Bizler de birer din gönüllüsü olarak bu hizmetlere sahadaki çalışmalarımızla her daim katkı ve destek sunmaya çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da mazlum ve mağdur kardeşlerimize el uzatmak için Başkanlığımızın koordinesiyle tüm personel olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Hüseyin Arı ise katılımcılara ilk oturumda 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları hakkında bilgi verirken, ikinci oturumda ise Türkiye Diyanet Vakfı Vekalet Yoluyla Kurban Bağışı Kampanyası hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Dr. Hüseyin Arı konuşmasında 2023 yılında 47 ülkede yaklaşık 35 milyon kişiye kurban eti ulaştığını belirterek hedeflerin daha çok ihtiyaçlı kişiye kurban eti ulaştırılmak istendiğini belirtti.

Dr. Arı, "TDV tarafından vekaletle kurban kesim organizasyonu 1993 yılından beri yapılmaktadır. 2023 yılında 47 ülkede, yurt içinde ise 79 ilde uzmanlar tarafından vekalette kurban kesildi. 2024 yılında ise hedefimiz 82 ülke ve yurt içinde de 81 ilde vekaletle kurban hissesi kesimi planlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfımız iş birliği ile sadece kurban vekaleti değil dünyanın her bölgesinde ırk, din, dil, renk ayrımı gözetmeksizin tüm yıl boyunca yürüttüğü insani yardım çalışmalarıyla ihtiyaç sahiplerine elini uzatmaktadır" ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER