Gündem

?Ramazan´da Zam Yok?

?Ramazan´da Zam Yok?

?Ramazan´da Zam Yok?
16-06-2014 10:45


ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

Tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta da Ramazan ayı öncesinde gündeme gelen fiyat artışları vatandaşları kara kara düşündürüyor. Birçok temel gıda maddesinde vatandaşı zorlayacak fiyat artışları yaşanmaya başlarken SESOB Başkanı Beşir Köksal’dan Sivas halkını rahatlatan bir açıklama geldi. Köksal, bugünden itibaren fiyat tarifesi ile çalışan esnafların hiçbir zam talebinin kabul edilmeyeceğini söyledi.

Odalardan gelen Zam taleplerini bayram sonrasında değerlendireceklerini belirten Köksal; ‘Ramazan ayı içinde kimseye zam vermeyeceğiz. Mevcut fiyat tarifeleri devam edecek. Biz bu saatten sonra herhangi bir odadan gelen zam talebini onaylamayacağız. Gerek ilçelerde, gerek merkezden zam konusunda gelen talepleri onaylamayacağız. Bu yasa gereği mesleki odalarımızın vereceği fiyatları ilgilendiriyor. Lokantalar, kahvehane, kasaplar, pide fırınları, berber, oteller gibi fiyat tarifesi ile çalışan meslek gruplarına kesinlikle Bayramı geçirene kadar zam onayı vermeyeceğiz’ ifadelerini kullandı.

‘ET FİYATLARI AYNI’

Kentte geçtiğimiz günlerde et fiyatlarına gelen zam kararını eleştiren Lokantacı ve Kebapçılar Odası Başkanı Nazım Yiğit’in fiyat artışı ile ilgili tepkisine de değinen Köksal, lokantaların 10-15 gün önce satış fiyatlarına zam yapıldığını hatırlattı. SESOB olarak mesleki odalardan gelen zam taleplerini onayladıklarını belirten Köksal, lokantacıların kendileri için yapılırken, et fiyatlarına zam yapılmasını eleştirmelerini anlayamadığını söyledi.

Köksal; ‘Lokantacılar odası 10-15 gün kadar önce zam aldı. Et fiyatları zaten bu fiyata yakın bir oranda seyrediyordu. Yani lokantacılar kendileri zam alınca sıkıntı olmuyor da ete zam yapılınca niye tepki gösteriliyor. Bu zamları mesleki odalar düzenliyor ve biz onay veriyoruz. Eti zaten aynı fiyatlara satıyorlardı. Biz oda olarak onun dışında bir şey vermedik.’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER