Gündem

?Sivas, Merkez Olmalı?

?Sivas, Merkez Olmalı?

?Sivas, Merkez Olmalı?
11-05-2014 16:01


HABER MERKEZİ / ÖZEL HABER

CÜTF Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Sivas’ın organ bağışı konusunda bölge olmayı fazlası ile hak ettiğini belirterek. Herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Gökçe, ‘Biz organ naklinde Erzurum’a bağlıyız. Erzurum ve Erzincan’dan hiç organ nakli vericisi gitmiyor. En çok Sivas’tan gidiyor. Biz olmasak, Erzurum ve Erzincan’dan hiç bağışçı yok. Ama biz ne yapıyoruz. En faal il biziz bu bölgede ama bu merkez bizde değil. Bunu yönlendirenler Erzurum’da. ‘Organ naklini size veriyoruz’ deseler ne olur? Şuanda Sivas bunu hak ediyor aslında. Çünkü en çok nakli veren il biziz bu bölge içerisinde. Biz niye merkez olmuyoruz?’ ifadelerini kullandı.

‘SAHİPSİZ KALIYORUZ’

Sivas’ın bu ve benzer konularda sahipsiz kaldığını belirten Gökçe, kan bankasını da örnek göstererek, Sağlık Bakanlığı’nın kan merkezlerini ülke genelinde kapattığını ilk kapanan merkezin ise Sivas’a olduğunu söyledi.

Kayseri’deki merkezin halen faaliyette olduğunu belirten Gökçe Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nin bu alandaki kaybının 2 milyon TL olduğunu söyledi.

Gökçe; ‘bizim kan bankamızı kapattılar. Bakanlık tüm Türkiye’de kapatmaya başladı ama ilk bizden başladı. Biz feryat figan ettik, başımızı taşlara vurduk. Ben o zaman yoktum tabi ama yapıldı bunlar hep. Şuanda bizim oradan kaybımız yıllık 2 milyon TL. Ama Kayseri hala kapanmadı. Belki kapanacak ama 10 sene sonra. Bizim üniversite hastanemiz içi olsun diğer sağlık kurumlarımız için olsun desteklenmemiz lazım’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER