Gündem

Metruk Bina Yıkılacak

Metruk Bina Yıkılacak

Metruk Bina Yıkılacak
04-01-2014 18:11


İRFAN ÖZŞEKER

Gazetemizde yer alan ‘ Devletin metruk binası ‘ ile ilgili olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan bir açıklama yaptı. Ayhan açıklamasında ‘Binanın şu anki durumu bizleri üzüyor, yakın zamanda çalışma yapılacaktır’ dedi.

Konuyla ilgili olarak sosyal paylaşım sitesinden gazetemize bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ‘Sayın gazete yönetimi gazetenizde çıkan haberle ilgili ile yeri gelmişken bilgilendirme babında kamuoyuna kısa bilgi vermek zaruret hasıl olmuştur.

Kurum olarak mülkiyeti il özel idaremize ait olan bu binanın durumu bizleri de derinden üzmektedir. Bu bina ile ilgili planlama çalışmamız 2014 yılında mutlaka olacaktır. Halıcık okulu olarak bilinen yerimizin hukuku sorunları daha yeni bitti desek yeridir. Ayrıca Sivas Belediyesi bu alanı yeşil alan olarak göstermesi planlamamızı ayrıca etkilemiştir. Hülâsa net olarak özel idare genel sekreteri olarak şunu söyleyebilirim ki 2014 yılında bu yerin İlimizin sosyal- kültürel yapısına uygun şekilde hizmet verecek şekilde planlayarak gereğini yapacağız. Somut olarak da 2-3 ay içerisinde durum daha da netleşir. Bu binanın bölgede ki sakinleri rahatsız edecek şekilde güvenlik problemi oluşturduğunu da biliyoruz. İnşallah elbirliği ile güzel bir netice alacağımızı umuyorum.’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER