Gündem

İkinci Hayat Fırsatı

İkinci Hayat Fırsatı

İkinci Hayat Fırsatı
19-09-2013 17:40


KEMAL ÇAĞLAYAN / ÖZEL HABER

Cezaevinde bulunan mahkumlara ikinci hayat fırsatı

Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan kader mahkûmlarına ikinci hayat fırsatı sunuluyor. Hükümlüler hem çalışıyor, hem para kazanıyor. Hem de en önemlisi cezaevi sonrası günlerine umutla bakıyor.

İşledikleri suçlardan ötürü Sivas Açık Ceza  İnfaz Kurumunda bulunan ve cezalarının biran önce bitmesini bekleyen hükümlüler, meslek sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.Cezaevi Müdürlüğü tarafından temin edilen malzemelerle   sanatlarını konuşturan, el işi,oymacılık,süsleme sanatı,gemi maketi yapımı gibi bir çok sanat dalında  maharetlerini ortaya koyan hükümlüler,yaptıkları  el sanatlarını pazarlama imkanı da buluyor.

Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından hükümlülerin yaptıkları el sanatları bir araya getirilerek önemli etkinliklerde veya Cumhuriyet Savcılığında oluşturulan bir bölümde satışa sunuluyor. Satışa sunulan el sanatlarının geliri hükümlülere veriliyor.

EK GELİR KAZANIYOR, MESLEK ÖĞRENİYORLAR

Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan bayan hükümlüler, bir taraftan işledikleri suçtan ötürü cezalarını çekerken, diğer yandan da meslek sahibi oluyorlar. Cezaevinde düzenlenen kurslarda başarılı olan ve ikinci hayat şansı yakalayan hükümlüler para kazanarak ailelerine de destek oluyor. Kursları başarıyla tamamlayan hükümlülere Milli Eğitim Bakanlığı adına sertifikalar verildiğini ve bu sertifikaların işyeri açmada çeşitli kolaylıklar sağlayacağını dile getiren yetkililer ‘ Hükümlülerimiz  hem meslek öğreniyor, hem para  kazanıyor  hem de meslek sahibi oluyorlar’ dediler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER