Gündem

Annelerine Hediye Almak İçin Kitap ve Takı Sattılar?

Annelerine Hediye Almak İçin Kitap ve Takı Sattılar?

Annelerine Hediye Almak İçin Kitap ve Takı Sattılar?
11-05-2014 16:00


HABER MERKEZİ / ÖZEL HABER

Sivas’ta, Anneler Gününde annelerine hediye alabilmek için evlerinin bulunduğu Vali Varinli Caddesi’ne tezgâh açan çocuklar, evlerindeki eski hikâye ve ders kitapları ile kendi yaptıkları boncuk bileklikleri satışa çıkardı. Dün, başlattıkları satışları bugünde sürdüren çocuklar, akşama kadar satış yaparak annelerine hediye alacaklarını söyledi.

Akdeğirmen Mahallesi Vali Varinli Caddesi’de ikamet eden Ziya Gökalp Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Eray Dayı (12) ile Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi Ahmet Eren Koç (8) önce farklı oyuncaklar almak için biriktirdikleri tasoları satmaya karar verdiklerini, sonra ise Anneler Günü olduğu için kazandıkları parayla annelerine hediye almaya karar verdiklerini söyledi.

Tasoların yanı sıra eski ders ve hikâye kitaplarını da satışa çıkardıklarını belirten Eray Dayı, ‘Anneler Gününde annemize hediye almak için kitaplarımızı satmak istedik. Kitapları 75 kuruş, 25 kuruş, 5,5 TL, 3,5 TL ve 2,5 TL olarak satıyoruz. Şuana kadar 20 TL kazandık. Kazandığımız parayı bölüşerek annelerimize hediye alacağız’ dedi.

Çocuklara mahalle halkı da evlerinde bulunan eski kitapları vererek destek oldu.

KIZLAR TAKI SATTI…

Fevzipaşa İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Zeynep Işık(9) ve Vali Reşit Paşa İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Sümeyye Ayerdem ise aynı cadde üzerinde evde bulunan boncuklardan yaptıkları kolye ve bileklikleri satışa çıkardı. Aynı cadde üzerinde yaptıkları takıları tepsiye dizen çocuklar, müşteri çekebilmek için bağırmayı da ihmal etmedi.

Dün gerçekleştirdikleri satışlardan 28 TL kazandıklarını söyleyen Sümeyye Ayerdem, ‘Bugün kazanacağımız paraları arkadaşımla bölüşeceğiz ve annemize hediye alacağız. Anneme tişört almak istiyorum’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER