Gündem

Nice Yıllara Polisim

Nice Yıllara Polisim

Nice Yıllara Polisim
10-04-2014 15:50


ERSAN ARSLAN / İRFAN ÖZŞEKER

Sivas’ta Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 169. Yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Program Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı.

Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Sivas PMYO Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Rüstem Temel ve Sivas Polis Emeklileri Derneği Başkanı Naci Tüfekçi Atatürk anıtına çelenk sundu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve beraberindekiler daha sonra Sivas Valisi Âlim Barut’u makamında ziyaret etti. Vali Barut, emniyet mensupları ile tek tek tokalaşarak tebrik etti. Çalışkan burada Vali Barut’a çiçek takdim etti.

Vali Barut burada yaptığı konuşmada, ‘Emniyetimiz, Jandarmamız, PTT’miz, Tapu Kadastromuz, bunlar 100 yılı aşan, 200 yıla yaklaşan, köklü ve inanıyorum ki ebediyete kadar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti durdukça var olacak kuruluşlar. Çünkü önce insanın güven içinde olması gerekiyor. Bunu da sağlayabilecek ilk teşkilat, ilk görevli polislerimiz. Bu sebeple arkadaşlarımıza, burada görev alanları öncelikle kutluyorum. Tabi ki meşakkatli, zor bir görev… Bu görevi yaparken şehit düşen arkadaşlarımız da var. Çok yakında bir şehidimizin cenazesini de kaldırdık. Ben bu gün vesilesiyle onların da hatıralarını yâd etmek istiyorum. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Önce ailelerine, sonra Sivas’a, sonra tüm teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Allah onlardan razı olsun ki, biz burada güven içinde yaşıyor, 10 Nisanlara ulaşıyor, 10 Nisanları kutluyoruz. Tekrar gününüzü kutluyor, tebrik ediyorum. Bugün vesilesi ile belki bir yenileme olacak. Bunun da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum’ dedi.

Vali Barut, daha sonra emniyet mensupları ile bir süre sohbet etti.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ…

Program kapsamında Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki Polis ve Garnizon şehitlikleri de ziyaret edildi. Polis Şehitliği Ziyaretine Vali Âlim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcıları Mustafa Aydın, Ömer Kalaylı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan,  emniyet mensupları ve şehit aileleri katıldı.

Vali Barut ve beraberindekiler şehit mezarlarına karanfil bırakarak Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından dua etti.

Polis şehitliği ziyaretinin ardından Emniyet Müdürü Turgay çalışkan Garnizon Şehitliği ve şehitlikte bulunan müzeyi ziyaret etti. Çalışkan, müze anı defterine de duygu ve düşüncelerini yazdı.

30 YILA ONUR BELGESİ

Sivas İl Emniyet Müdürlüğünce otuzuncu yılını dolduran polislere Onur Belgesi verildi.

Emniyet Müdürlüğü Kütük Evinde düzenlenen programa Sivas İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Sivas PMYO Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Rüstem Temel, Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile meslekte 30. yılını dolduran polisler katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan hayatlarının büyük bir bölümünü polis olarak geçiren meslektaşlarına teşekkür etti. Çalışkan ‘Bu yemeği fikir eden ortaya atan arkadaşlarımız burada 30 yıl hizmetini dolduran arkadaşlarımıza böyle bir jest yapmak istiyoruz uygun förür müsünüz benim aklıma gelmemişti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz 30 yıl bir fiil istiyoruz, bazı arkadaşlarımız 29.5 yılda kalmışlar. 30 yıl dile kolay çok uzun bir yıl, bir ömür. Demek ki teşkilatımız polislik bir yaşam felsefesi bir yaşam biçimi 30 yıl çalışmak herkese nasip olmaz, ben bu arkadaşlarıma yıllardır yapmış olduğu emekleri için saygılarımı sevgilerimi, hürmetlerimi sunuyorum. İnşallah bu  30 yıl bize de nasip olsun, benim de az kaldı. Herkese hoş geldiniz diyorum’ dedi.

Konuşmanın ardından meslekte 30. yılını dolduran polislere onur belgesi verildi. Program toplu fotoğraf çekimi ve İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile Şube Müdürlerinin meslekte 30. yılını dolduran polisleri alkışlaması ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER