Gündem

Konser Büyük Beğeni Topladı

Konser Büyük Beğeni Topladı

Konser Büyük  Beğeni Topladı
13-12-2019 07:00


Hayrullah AĞKAŞ

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından ?Makamdan Makama? konseri düzenlendi.

Eğitim Fakültesi B Binası Güzel Sanatlar Bölümü Ekrem Zeki Ün Dinleti Salonu´nda gerçekleştirilen konsere öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencilerinin almakta oldukları Geleneksel Türk Sanat Müziği dersi kapsamında hazırlanan konser 8 basit makamdan seçilmiş olan şarkı formundaki eserlerden oluştu.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anasanat Dalı Başkanı ve konseri yöneten Prof. Dr. Mustafa Hilmi Bulut önderliğinde gerçekleşen konserde;  Kemal Emin Bara´nın bestelediği ?Bağı Hüsnün O Güzel Gülleri Soldu?,  Şerif İçli´nin Bestelediği ?Ezelden Aşinanım Ben Ezelden Hem Zebanımsın?,  Zekai Dede Efendi´nin bestelediği ?Yine Bağlandı Dil Bir Nev Nihale?,

Fehmi Tokay´ın bestelediği ?O Ahu Bakışlara Bir Anda Kandı Gönülüm?,  Şükrü Tunar´ın bestelediği ?Söylemem Derdimi Kimseye?, Muzaffer İlkarı´ın bestelediği ?Mademki Gidiyorsun Bırakıp Burda Beni?, Dede Efendi´nin bestelediği ?Şu Karşıki Dağda Bir Yeşil Çadır?, Saadettin Kaynak´ın bestelediği ?Tel Tel Taradım Zülfünü? ve  Saadettin Kaynak´ın bestelediği ?Benim Yarim Gelişinden Bellidir? adlı eser seslendirildi.

Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konser dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER