Gündem

Genel Müdür Fırçası

Genel Müdür Fırçası

Genel Müdür Fırçası
08-05-2014 17:56


Aydoğan; ‘Kusura bakmayın ama ben şuanda karşınızda bir genel müdür olarak değil, bir öğretmen olarak bulunuyorum.  Azıcık saygıyı hak ediyor muyum arkadaşlar?’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta, ‘Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimi’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Hizmetleri Genel Müdürü Yurdagül Aydoğan ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Necati Bilgiç konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta, özel yetenekli öğrencilere ilkokullarda, bulundukları okul ortamından ayrılmadan zenginleştirme ve hızlandırma uygulanması; ortaokulda, ilkokulda aldıkları eğitime ek olarak bulundukları okul ortamı dışındaki seçeneklerin değerlendirilmesi ve ilgi ve yetenekleri doğrultusunda seçmeli derslere yönlendirilmeleri, lisede ise ilkokul ve ortaokulda verilen hizmetlerin yanı sıra farklı okullarda eğitim almalarının temin edilmesi konuları ele alındı.

Özel yetenekli olduğu düşünülen öğrencilerin yetenek alanları tespit edilerek; anasınıfı veya ilkokula devam edenlerin bulundukları ortamda, ortaokula devam edenlerin bulundukları ortamda, yetenek atölyelerinde veya bilim ve sanat merkezlerinde destek eğitimi almaları için yönlendirilmesini istendi.

‘ÖĞRETMENLERE KIZDI’

Aydoğan ve Bilgiç, konferansın bazı bölümlerinde öğretmenlerin kendi aralarında konuşarak aşırı oranda ses çıkarması nedeniyle, zaman zaman konuşmalarını keserek, gürültünün sona ermesini bekledi. Aydoğan, öğretmenlerden gelen soruları cevapladığı sırada, öğretmenlerin ayakta gezmeleri ve gürültü çıkarmalarına daha fazla dayanamadı ve tepki gösterdi.

Aydoğan; ‘Kusura bakmayın ama ben şuanda karşınızda bir genel müdür olarak değil, bir öğretmen olarak bulunuyorum.  Azıcık saygıyı hak ediyor muyum arkadaşlar?’ diyerek tepkisini dile getirdi. Soru cevap bölümündeki konuşması sırasında sahneye çıkmayan Aydoğan AKM’nin balkon katındaki öğretmenlerin ‘Sizi göremiyor ve duyamıyoruz’ uyarısı karşısında ise ‘Özür diliyorum, hakkınızı helal edin, en başında uyarsaydınız sahneye çıkardım’ şeklinde karşılık verdi.

Aydoğan, balkon bölümünden kendisine soru soran bir bayan öğretmene, sorduğu soruyla ilgili konuların konuşulduğunu belirterek, ‘siz yeni mi geldiniz hocam’ dedi. Aydoğan, bu sırada kendisine tepki gösteren ve ne dediği anlaşılmayan bir başka öğretmene ise sert çıktı. ‘Aşağı gelir misin hocam, benim yanıma, gel burada kürsüde bunu paylaş benimle’ dedi. Bayan öğretmene dönerek, ‘Ben size bir haksızlık yaptım mı hocam’ diye soran ve ‘Hayır’ cevabını alan Aydoğan, bay öğretmene dönerek, ‘Senin bana yaptığın haksızlıktı ama kırmızı kravatlı’ dedi. Bu diyalog salonda gülüşmelere neden oldu ama Aydoğan, ciddiyetini koruyarak ‘Çıkışta beni görmeden gitme kırmızı kravatlı’ diye seslendi.

Aydoğan bu ilginç diyalogların ardından konuşmasına devam ettiği öğretmenlerden gelen soruları yanıtladı.

Konferansın sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Hizmetleri Genel Müdürü Yurdagül Aydoğan’a plaket takdim etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yetenekliler Daire Başkanı Necati Bilgiç’e ise İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir plaket takdim etti.

‘SİVAS OLARAK ŞANSLIYIZ’

Plaket takdimi sonrasında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Milli Eğitim Bakanlığında Sivaslı çok sayıda bürokratın görev yaptığını belirterek, bunun Sivas için büyük şans olduğunu söyledi.

Genel Müdür Aydoğan’ın da geçmişte Sivas’ta görev yaptığını, Sivas’a yakın ilgi gösterdiğini belirten Akpınar, Aydoğan’a gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür etti.

Akpınar, ‘Bugün yoğun programına rağmen 2 gününü bize ayıran sayın genel müdürümüz ve daire başkanımıza teşekkür ediyorum. Ne zaman Ankara’ya gitsek sayın genel müdürümüz her zaman güler yüzüyle Sivas’a ve bana karşı ilgi göstermekte ve ev sahipliğini çok iyi şekilde yapmaktadır.

Sivas olarak şanslıyız. Sayın genel müdürümüz, uzun süre Sivas’ta hizmet etmişler, Sivas’ı tanıyorlar. Kendisini Sivaslı gibi hissediyor. Ben de kendimi şanslı hissediyorum. Şöyle ki, bakanlık müsteşarımız uzun süre Sivas’ta çalışmış, Sivas’ı tanıyan bir insan. Sivas’a çok önem veriyor. Müsteşar yardımcımız hakeza öyle. Son günlerde içimizden iki arkadaşımız daire başkanı oldular. Gerçekten bu anlamda Sivas’ımızın sorunlarını bakanlığımızda ifade edebilmemiz ve çözebilmemiz çok kolay. Bu açıdan kendimi şanslı hissediyorum. Tabi ayrıca Sivas’ta Milli Eğitim Müdürü olmak da zor. Niye, çünkü bu kadar bakanlıkta bürokratı olan başka bir il yok’ ifadelerini kullandı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Sivas Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bahattin Özdemir, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER