Gündem

Sivas´a Yakışmıyor?

Sivas´a Yakışmıyor?

Sivas´a Yakışmıyor?
20-10-2013 17:29


Çevresi çöp ve hafriyat yığınları ile dolan Sivas Kalesi’nin bu olumsuzluklardan arındırılarak, proje hayata geçirilinceye dek etrafının temiz tutulması bekleniyor.

İRFAN ÖZŞEKER / ÖZEL HABER

Tarihi Sivas Kalesi’nin etekleri çöplüğe döndü. Sivas Devlet Hastanesi Poliklinik binasının karşısında bulunan alanda içki şişelerinden, kâğıt, poşet ve yemek artıklarına varıncaya kadar biriken çöp yığınları çevresel uygulamalarla tartışma konusu olan Sivas Kalesi’ne verilen değeri adeta gözler önüne seriyor.

Gökmedrese ile tarihi Sivas Kalesi arasında kalan alanlarda yıkılan binalarla birlikte tam bir çevre kirliliği yaşanan bölgenin içinde bulunduğu mezbelelik durum sık sık gündeme gelse de kısmen de olsa hiçbir çalışma yapılmaması dikkat çekiyor. Kütüphane, Kale koridoru, yeşil alan gibi tartışmalarla gündemden düşmeyen tarihi Sivas Kalesi’nin, çevre kirliliği ile göze battığını belirten vatandaşlar, ‘Madem Sivas Kalesi, Sivas için, belediye yönetimi ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlar için bu kadar önemli, öyleyse neden Sivas’ın sembolleri arasında yer alan bu önemli mekân bu durumda? Uzun yıllardır, bu mezbelelik devam ediyor. Hiçbir yönetim, burayla ilgili çeşitli projeleri gündeme getirmekten öteye gidemedi. Madem burada yapılacak çalışmalar uzun yıllar alacak, öyleyse kısmi düzenlemeler yapılarak hem bu alanın manevi değerine hem de Sivas’a yakışır bir görüntü oluşturulamaz mı?’ şeklinde görüşlerini dile getirdi.

SİVAS’A YAKIŞMIYOR…

Sivas Kalesi ve çevresi ile ilgili birtakım proje ve çalışmalar yürütüldüğünün farkında olduklarını belirten vatandaşlar, bu çalışmalar bir taraftan devam ederken, tarihi alanın küçük çevre düzenlemeleri ile kente yakışır bir hale dönüştürülebileceğini belirtiyor.

Kale’nin Sivas Devlet Hastanesi’ne bakan bölümünde alkol alan kişilerin girip çıkmasını engelleyecek küçük çaplı çalışmalar yapılabileceğini belirten vatandaşlar, arka kısımlarda kalan ve Gökmedrese’ye kadar uzaman bölümdeki, çöp ve hafriyatların kaldırılmasının dahi, çevre ve görüntü kirliliğinin büyük oranda azalmasını sağlayacağını dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER