Gündem

BU İSİMLER NEREDEN ÇIKTI?

BU İSİMLER NEREDEN ÇIKTI?

BU İSİMLER NEREDEN ÇIKTI?
25-06-2013 17:04


ERSAN ARSLAN

Sivas’ta Yahyabey Mahallesi’nde gerçekleştirilen sokak düzenlemelerinde ortaya ilginç bir tablo çıktı. Belediye Meclis kararı ile bazı bazı sokaklara yeni isimler verildi. Vatandaşlar özellikle Yahya Bey Hoca Hüssam Mescidi’nin arkasında kalan sokaklara verilen isimler karşısında şaşkınlık yaşadı.

Yahyabey Mahallesi Birinci Sokak’ın devamına ‘Sevap Sokak’, bu sokağın bitişiğindeki üzerinde herhangi bir konut girişi bulunmayan sokağa ise ‘Sahur Sokak’ ismi verilmesine bir anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, ‘Bu düzenlemenin neden yapıldığını anlayamadık. İsim verilen sokaklarda herhangi bir ikamet yok ki’ şeklinde konuştu.

Yahyabey Mahallesi Muhtarı Yunus Emül, ‘Daha önceden böyle bir isim yoktu. Bu isimleri neye istinaden verdiler anlayamadım. Seymen Sokağa giriş yerinden bölme yapmışlar, hiç aslı olmayan yerlere ‘Sahur Sokak’ ismini vermişler. Caminin arkasından gelen yola ‘Sevap Sokak’ adını vermişler. Bu isimlerin verildiği yollarda binaların yan cepheleri var. Dolayısıyla herhangi bir ikamet yok. Bize yazı geldi ki iki tane sokak var diye, baktık ki ilginç bir durum’ dedi.

Bu sırada mahalleli arasında ‘sevap’ ve ‘Sahur’ isimleri üzerine ilginç diyaloglar da yaşandı. Bir vatandaş, ‘Bizim oturduğumuz sokak da günah sokağı mı? Böyle isim mi olur, neden böyle bir isim konulur ki’ dedi. Mahalle sakinleri ‘Sevap’ ve ‘Sahur’ isimlerinin anlamları üzerine de ilginç diyaloglara girdi.

Mahalle Muhtarı Yunus Emül, Seymen Sokak, Sevap Sokak ve Sahur Sokağın hem Yahyabey, hem de Gökmedrese mahallesi sınırları içerisinde olduğunu belirterek, bu konuda da bir düzenleme yapılmasını istedi. Bu tür düzenlemeler yapılırken kendi fikirlerinin de alınması gerektiğini belirten Emül, ‘Eğer bizim fikirlerimiz de bu kapsamda alınırsa, sorunlar en aza iner’ dedi.

Yahyabey Mahallesindeki birçok sokak tabelası da bulundukları konum itibariyle dikkat çekiyor. Bazı tabelalar yolu değil, boş arsaları gösteriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER