Gündem

Tarihe saygısızlık

Tarihe saygısızlık

Tarihe saygısızlık
22-06-2013 17:25


MUSTAFA IŞIK

Sivas’ta kent merkezindeki önemli tarihi eserlerden bir tanesi olan Gökmedrese’nin çevresine ağır tonajlı araçların park edilmesi tarihi esere zarar veriyor. Otobüs, kamyon gibi çok sayıda büyük-küçük aracın adeta park yeri olarak kullandığı Fevzi Çakmak Caddesi’nde trafik güvenliği de tehlikeye düşüyor. Karşılıklı yapılan araç parkları yolu daraltırken, sürücü ve vatandaşlar sürekli tehlike atlatıyor.

VAKIFLAR PARKLARA

MÜDAHALE EDİLMESİNİ İSTEDİ

Konuyla ilgili olarak tarihi eserin zarar gördüğü yönünde Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün de İl Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı gönderdiği öğrenildi. 6 Haziran’da bölgede oluşan parklar ve eserin çevresinde oluşan olumsuzluklarla ilgili ifadelerin yer verildiği yazıda tarihi yapının çevresindeki araç parklarına müdahale edilmesi istendi.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral’ın imzası ile gönderilen yazıda, ‘Sivas ili merkez ilçe, Gökmedrese Mahallesi’nde bulunan eski eser tescilli Gökmedrese’nin batı kısmında bulunan Fevzi Çakmak Caddesi’ne park yasağı olmasına rağmen özellikle ağır tonajlı araçlar park etmektedir. Araçların park etmesi esnasında çevre tretuar ve elektrik direkleri ile araç yoğunluğundan dolayı zeminde oluşan baskılar nedeniyle çevre duvar kaplamaları zarar görmektedir’ denildi.

Yazıda, Gökmedrese’nin batı kısmından geçen Fevzi Çakmak Caddesi’nde araç parkının engellenmesi talep edildi.

PARKLAR DEVAM EDİYOR…

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün de parkların önlenmesi konusunda talepte bulunduğu caddedeki olumsuzluklar devam ederken, çevre sakinleri de duruma tepkili. Gökmedrese gibi önemli bir tarihi eserin çevresinde ağır tonajlı araçların park etmesinin hiç hoş bir durum olmadığını belirten vatandaşlar,Sürücülerin tarihe saygısızlık yaptığını, Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin bu konuda hassasiyet göstermesini istedi. Bu noktada park yasağı olmasına rağmen bilinçsiz sürücülerin araçlarını karşılıklı park ederek trafiği de tehlikeye düşürdüğünü belirten vatandaşlar, bu güzergâhın sürekli olarak kontrol edilmesini ve sürücülerin uyarılmasını istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER