Gündem

Sağlık İçin Yürüdüler

Sağlık İçin Yürüdüler

Sağlık İçin Yürüdüler
01-10-2013 21:32


İRFAN ÖZŞEKER

Sağlık için yürüdüler.

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamındaki etkinlik kent merkezindeki Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinden başlayıp 4 işletme kavşağından dönerek tekrar Müze Bahçesinde sonra erdi.

Etkinliğe katılan yaklaşık 100 kişi, İnönü Bulvarı üzerinde yarım saat süren bir yürüyüş yaptı. Üzerlerinde çeşitli yazıların bulunduğu tişörtlerin ve şapkaların giyildiği yürüyüşte, `Sağlıklı yaşam için spor` mesajı verildi. Yürüyüşün önemine dikkat çeken Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam yürüyüşün 3 Ekim´de hava şartlarının uymayacağını düşündükleri için önce yaptıklarını söyledi. Sağlam ?Bugün 3 Ekim Dünya Yürüyüş günü münasebetiyle burada toplanmış bulunuyoruz. 3 Ekim Perşembe günü hava maalefeti nedeniyle yürüyüşümüzü bugüne almak zorunda kaldık. Önemli olan yürümek ve bu konuyla ilgili mesaj vermek. Biliyorsunuz sağlık her şeyin başı. Sağlığımızı korumak için düzenli beslenme ve spor yapmak şart. En ucuz ve en basit spor dallarının başında da şüphesiz yürüyüş gelmekte. Her gün düzenli olarak yarım saat veya bir saat yürüyor olmuş olsak eğer bir çok hastalığın obezite, kalp rahatsızlıkları ve buna bağlı diğer hastalıkların önüne geçmiş oluyoruz. Tabii ki modern hayatın bize sunduğu bazı kolaylıklar nedeniyle hareketsiz yaşama mahkum durumdayız. Adeta evden çıkmadan faturalarımızı ödeyebiliyoruz. Alış veriş yapabiliyoruz. Evde oturduğumuz yerden saatlerce televizyon karşısından kalkmadan kuruyemişimizi ve meyvemizi yiyip sedanter bir hayata mahkum olabiliyoruz. İşte bunun önüne geçebilmek için ve vücut sağlığımızı koruyabilmek için her gün yürüyüş yapmayı öneriyoruz. Yürüyüş yaparak sadece vücut sağlığımızı korumuş olmuyoruz. Ruh sağlığımızı, zihin dinginliğimizi de sağlamış oluyoruz. Lütfen tüm vatandaşlarımıza buradan tekrar hatırlatmak istiyorum. Her gün yürüyüş yapalım. Bir hafta düzenli olarak yürüsünler. Ne demek istediğimi anlayacaklardır? dedi.

Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. İbrahim Ethem Özsoy ise farkındalık yaratmak için bu yürüyüşün düzenlediğini belirterek sözlerine şöle devam etti ?Sağlıklı bireyleri ve dolayısıyla sağlıklı toplumların oluşması için harekete geçmemiz şart. Biz hastanelerimize her türlü yeni tesisatı ve yeni laboratuarları getirebiliriz ancak onlara ihtiyaç duymamak için bizim yürüyüş yapmamız gerekiyor, spor yapmamız gerekiyor bunu toplum olarak devamlı yapmamız gerekiyor. Bu nedenle bir farkındalık oluşturmak için bu yürüyüşü düzenlemiş arkadaşlar teşekkür ediyoruz?

Sporun insanların günlük hayatındaki önemine değinen İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci ?Toplum hayatında çok önemli bir yer tutan sürekli spor yapma alışkanlığını hatırlatma adına bugünü düzenleyen kurumlarımıza bende teşekkür ediyorum. Gerçekten spor insanların günlük hayatında o kadar önemli ki sadece başa bazı haller geldiği zaman hatırlanması gereken bir şey değil adeta peynir gibi, ekmek gibi, hava gibi, su gibi günlük bir ihtiyaçtır. Bunu sürekli ve sürdürülebilir bir şekilde yaptığımız zaman sağlıklı nesillere kavuşmuş olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter bu tür organizasyonlara katılımın daha fazla olmasını dileyerek şöyle konuştu ?Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu Dünya Yürüyüş Günü organizasyonu nedeniyle burada bulunmaktayız. Hepimizin bildiği gibi hareketsizlik insanlarda obeziteden, damar tıkanıklığına, kalp hastalıklarına, organ yetmezliklerine kadar bir yığın hastalığa zemin hazırlamaktadır. Bu tür hastalıklardan kurtulabilmemiz için hem bedenen, hem zihnen, hem de ruhen sağlıklı olabilmemiz için hareket etmemiz gerekiyor. Bu nedenle bu tür organizasyonlara vatandaşlarımızın katımlının daha fazla olmasını diğer zamanlarda da sporla geçen bir hayat diliyorum? dedi.

Programda son olarak konuşan Sivas Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş´da ?Hepimizin bildiği ve her zaman tekrar ettiği bir klişeleşmiş bir söylemimiz var. Her şeyin başı sağlık. Ama bu sağlığı nasıl koruyacağız, sağlığımızı nasıl muhafaza edeceğiz o yüzden şehirleşmeyle birlikte bir çok sıkıntıların yaşandığı ortamda sağlığımızı korumanın ve yine sağlığımıza yatırım yapmanın kolay ve basit yolları var. bunlardan bir tanesi de yürüyüş. 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinliği kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen bu programı toplumumuzda farkındalık oluşturmak. Sağlığımızı koruma ve geliştirme bilincini yenilemek maksadıyla yapılan bu etkinliğin tekrar bu vesileyle tebrik ediyorum. Sağlığımıza yatırım yapmanın ve sağlığımızı korumanın zor olmadığını bir kez daha görmüş oluruz. Bu vesileyle Sağlık Müdürlüğümüz, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğimiz, AFAD Müdürlüğümüz ve tabii ki başta Halk Sağlığı Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum. inşallah sağlığımızı korumanın kolay ve ucuz olduğunu bu şekilde kullanmış ve görmüş olacağız? diyerek sözleri noktaladı.

Yürüyüş sonrasında katılımcılara elma ve su ikram edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER