Gündem

Sivas´tan Çıkış Yok

Sivas´tan Çıkış Yok

Sivas´tan Çıkış Yok
12-02-2014 18:45


OĞUZHAN SARZEP

Yeni sezona Brezilyalı çalıştırıcı Roberto Carlos önderliğinde ‘Avrupa’ hedefiyle başlayan kırmızı beyazlılar, Fenerbahçe’yi 4 Eylül Stadı’nda 2-0’lık skorla devirerek bu yolda önemli bir işe imza attı.

Aydın Karabulut ve Burhan Eşer’in attığı gollerle zorlu rakibini evine puansız göndermeyi başaran Yiğidolar, bu sonuçla beraber ligdeki 4. sıradaki yerini korudu. Fenerbahçe’nin oyunun büyük bir bölümünde 10 kişi oynamasının da katkısıyla rakibi karşısında daha etkili bir oyun ortaya koyan Sivasspor, kıran kırana geçen mücadelede galip gelmeyi bilerek taraftarını sevindirdi.

BURHAN EŞER 7. GOLÜNE İMZA ATTI

Sivasspor'un ikinci golünü kaydeden Burhan Eşer bu sezon Süper Lig'de 7. golünü kaydetti. Süper Lig kariyeri boyunca en golcü sezonuna ulaşan Burhan'ın ayrıca 7 asisti bulunuyor. Tecrübeli orta saha; Konya, Bursaspor, Çaykur Rize (2), Akhisar, Karabükspor ve Fenerbahçe filelerini sarstı.

SİVASSPOR, EN SKORER ÜÇÜNCÜ TAKIM

Süper Lig'in 20. haftası geride kalırken Sivasspor, 36 golle ligin en çok gol atan ekipler arasında bulunuyor. Sivasspor attığı 36 golle aynı zamanda lig tarihinde en çok gol attığı sezonuna ulaştı. Sivasspor bu sezondan önce en çok golü 2007-08, 2008-09 ve 2011-12'de (33) gol atmıştı.

18. RANDEVU YİĞİDO’NUN

2011-12 sezonunda sahasında rakibini 2-0 yenen Sivasspor, geçen sezon da hem lig hem de kupa maçında 0-0 berabere kalmayı başarmıştı. Sivasspor bu sezon da sahasında Fenerbahçe’yi 2-0 yendi. Fenerbahçe, Sivasspor ile deplasmanda oynadığı 12 resmi maçta 5 galibiyet 4 beraberlik 3 yenilgi aldı. Sivasspor bu sezon Süper Lig’de sahasında oynadığı 11 maçta 9 galibiyet 2 yenilgi aldı. Yiğidolar böylece iç sahada 27 puan toplamış oldu. Sivasspor sahasında oynadığı 11 maçta rakiplerine 23 gol attı ve maç fazlasıyla iç sahada ligin en çok puan toplayan takımı oldu.

TARAFTAR BAYRAM YAŞADI

4 Eylül Stadı'ndaki Sivasspor-Fenerbahçe mücadelesine taraftarların ilgisi oldukça büyüktü. Taraftarlar 2-0’lık galibiyetle bayram havası yaşadılar. Ev sahibi ekibin yaklaşık 13 bin civarındaki taraftarı, takımını bu önemli mücadelede yalnız bırakmadı. Kırmızı-Beyazlılar’ın taraftarları, 90 dakika boyunca oyunculara büyük destek verdi, gelen galibiyetle de adeta bayram yaşadı. Konuk ekip Fenerbahçe’yi ise bin civarında seyirci destekledi.

YİĞİDOLAR 3 MAÇ ÜST ÜSTE EVİNDE YENİLMİYOR

Sivasspor, Fenerbahçe’ye 4 Eylül Stadyum’unda 3 maçtır yenilmiyor. Kırmızı beyazlı ekip 2011-2012 sezonunda kendi evinde Fenerbahçe’yi 2-0 mağlup etmişti. Yiğidolar 2012-2013 sezonunda sarı lacivertli ekiple 4 Eylül Stadyumunda 0-0 berabere kalmıştı. Yiğidolar bu sezon Fenerbahçe’yi kendi evinde 2-0 yenerek, 4 Eylül Stadyumunda 3 maç üst üste Fenerbahçe’ye yenilmiyor.

BURHAN EŞER; ‘NET BİR SONUÇ ALDIK’

20. hafta mücadelesinde Fenerbahçe'yi 2-0'lık skorla deviren Sivasspor'un deneyimli orta alan oyuncusu Burhan Eşer, açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe karşısında galip gelmenin kendileri için çok önemli bir durum olduğunu belirten Eşer, ‘Zor bir maç olacağını biliyorduk. Bu sezon bir hedefe kilitlendik. Taraftarımızın da desteğiyle net bir skorla galip geldik’ ifadelerini kullandı.

KADİR BEKMEZCİ; ‘PENALTIYDI’

Yiğidoların takım kaptanı Kadir Bekmezci, hakemin pozisyonu görmediğini ifade ederek futbolda böyle şeylerin olabileceğini söyledi. Bekmezci, ‘Penaltıydı, yalan söylemeyeyim. Öyle pozisyonlarda hakeme söylememle karar değişmez. Bir refleks oldu. Dokundum bir refleksle göremedi. Hakemler bazen vermeyebiliyor. Maç penaltıyla farklı olabilirdi ama 2-0 kazandık’ diye konuştu.

ZİYA ERDAL; ‘BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN SKOR’

Yiğidolar'ın sol beki Ziya Erdal ise , ‘Pozisyonu görmedim ama penaltı gibi geldi. Saha içinde hoca görmemiş olabilir. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bizim de lehimize ve aleyhimize kararlar verilebiliyor. Bizim için önemli olan skordu. Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum' ifadelerini kullandı.

ÜMİT KURT; ‘HEDEFİMİZ AVRUPA KUPALARI’

Sivasspor'un defans oyuncusu Ümit Kurt kendileri açısından çok önemli bir maça çıktıklarını ve kazanmak için oynadıklarını söyledi. Hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu ifade eden Kurt, Fenerbahçe maçında iyi oyunla 3 puanı aldıklarını belirtti. Kurt, galibiyetten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

HAKAN ARSLAN; ‘GÜÇLÜ BİR TAKIMA KARŞI OYNADIK’

Kırmızı beyazlı ekibin orta saha oyuncusu Hakan Arslan sezon öncesi ilk 5'e girme hedefi koyduklarını ve bu hedef doğrultusunda maçlara hazırlandıklarını söyledi. Ligde iyi bir gidişatlarının olduğunu dile getiren Arslan, ‘Fenerbahçe gibi güçlü bir takıma karşı iyi bir futbolla kazandık, galibiyet için mutluyuz’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER