Eğitim

?Mahremiyet eğitimine önem vereceğiz?

?Mahremiyet eğitimine önem vereceğiz?

?Mahremiyet eğitimine önem vereceğiz?
06-07-2018 07:00


Fatih TABUR

Geçtiğimiz ay içerisinde özelleştirilen Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları, yeni ekibiyle basın mensuplarının karşısına çıktı. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları hakkında bilgi veren yeni yönetim, Sivas´ı daha ileriye taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

Toplantıya; Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Genel Koordinatörü Metin Çağan´ın yanı sıra Ortaokul Müdürü Zafer Babacan, Lise Müdürü Kadir Ünsal ve Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Arslan katıldı.

DERİNDEN ETKİLEDİ

Okulun hayırlara vesile olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Genel Koordinatör Metin Çağan, ?Bir baba olarak, bir eğitimci olarak, her şeyden önce insan olduğumuz gerçeğinden hareketle ülkemizi derinden sarsan minik Eylül ve Leyla kızımızın cesedinin bulunmasının tüm Türkiye´yi olduğu gibi bizleri de derinden etkilediğini hatırlatmak istiyorum. Yaşanan bu elim olayın ardından görüyoruz ki özellikle 3-6 yaştan itibaren mahremiyet eğitimi çok önemli. Biz de CÜ Vakfı Okulları olarak mahremiyet eğitiminin gerek  öğretmenlerimize gerekse ailelerimize verilmesinin ne denli önemli olduğu hususunda birleşiyor ve bu konuda da ağırlıklı olarak çalışacağımızı paylaşmak istiyorum. Mahremiyet eğitimine önem vereceğiz? dedi.

YENİ ÇEHRESİYLE FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEK

CÜ Vakfı Okullarının 2000-2001 eğitim-öğretim yılında faaliyete başladığını anımsatan Genel Koordinatör Çağan, ?Okullarımız yeni yüzüyle, yeni çehresiyle inşallah 2018-2019  eğitim-öğretim yılında da faaliyetlerine bütün hızıyla devam edecek. Sivas´ımıza, ülkemize güzel bir sonuç verecek. Verdiğimiz eğitim sonucunda çocuklarımızın aldığı başarı ile bu memnuniyetimizi de Sivas ile paylaşacağız inşallah? diye konuştu.

?GEREKEN ÇABAYI GÖSTERİYORUZ?

Eğitim ilk şartının ?doğru plan? olduğuna dikkat çeken Genel  Koordinatör Çağan, ?Bizler de okulumuzu vakıfımızdan devralır devralmaz yapılabilecekleri en iyi şekilde planlayarak hazırlıklarımıza başladık. Düzenli bir plan içerisinde okulumuzun iyi bir eğitim kurumu olması, en iyi şekilde hizmet vermesi için gereken çabayı gösteriyoruz. Bu doğrultuda okul olarak çocuklarımızın akademik başarısının desteklenmesi, dikkat, hafıza ve zeka gelişimlerinin yanı sıra eğitim, kültür, sanat, sportif faaliyetlerinde de öğrencilerimizi geliştirerek çok yönlü, kişilikli, nitelikli insanlar olarak hayata hazırlama çabası içerisinde olacağız? açıklamasında bulundu.

?EĞİTİMDE BAŞLANGIÇ NOKTASI SEVGİDİR?

Genel Koordinatör Çağan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?Bildiğimiz gibi son yıllarda en büyük değişim eğitimde. Eğitimin nitelikli, kaliteli ve en anlamlı şekilde verilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu doğrultuda öncü olmak, en iyiyi başarmak ve sürdürmek ve  büyük bir başarı tablosu çizip içerisinde yer almak bizim okul olarak en büyük görevimiz. Türkiye milyonlarla ifade edilen bir genç nüfusa sahip. Biz dünyanın umudu olan sevgili çocuklarımızı, gençlerimizi hep sevdik, onlara değer verdik. Eğitimin de ilk başlangıç noktası hepimizin bildiği gibi sevgidir. Sevgi paylaştıkça çoğalır. Sevginin olduğu yerde her şey en güzeline ulaşır, başarı elde edilir. Sevgi olmazsa hiçbir başarı elde edilemez. Sevgili öğrencilerimizin başarısını görmek, onları mutlu yarınlarda en güzel yerlerde görmek hepimizin en büyük umudu. Kurucularımız, okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz personelimiz, velilerimiz yanımızda olduğu müddetçe en iyisini başaracağımıza inanıyoruz. Tecrübelerimizi bir bütün içerisinde birleştirerek en güzel şekilde CÜ Vakfı Okullarında başarıyı yakalayacağız. Biz biliyoruz ki eğitim çalışanlarının tamamı bir bütündür. Eğitim yolunda kurumsal olarak yapılacak her çalışma mutluluk ve gururla sonuçlandırılacaktır.?

?ÇOCUKLARIMIZIN HER YÖNDEN GELİŞİMİNİ ARZU EDİYORUZ?

?Veliler çocuklarına bırakacakları en iyi mirasın verilecek kaliteli bir eğitim olduğunu biliyorlar? diyen Çağan, ?Biz de öğretmenler olarak bir veliyiz. Velilerimizin bu duygusal yaklaşımını, beklentilerini biliyoruz. Bu beklentiler doğrultusunda en iyiyi yapmanın gayreti içerisinde eğitimlerimize devam edeceğiz. Akademik eğitimin yanı sıra çocuklarımızın her yönden gelişimini arzu ediyoruz. Sosyal, kişisel, sportif yönden bu gelişimlerini tamamlamak üzere yeni programlar üreteceğiz. Hep birlikte el birliği ile Sivas´ımıza en güzel eğitimin kazandırılması için büyük çaba içerisinde olacağız? diyerek sözlerini tamamladı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER