Gündem

İştahımız Kabardı

İştahımız Kabardı

İştahımız Kabardı
18-12-2013 16:39

SPOR SERVİSİ

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor`un sportif direktörü Murat Erdoğan, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi güçlü ekiplerin Ziraat Türkiye Kupası`ndan elendiğini belirterek, "Kupada finale çıkarsak çok güzel olur. Kupayı almamamız için hiçbir sebep yok" dedi.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası 5. turundaki rakipleri Nazilli Belediyespor`u ciddiye aldıklarını ve maçı çok önemsediklerini söyledi.

Rakiplerini eleyerek bir üst tura çıkmak ve yollarına devam etmek istediklerini dile getiren Erdoğan, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor`un bir önceki turda kupadan sürpriz şekilde elenmesinin Anadolu kulüplerinin hedeflerini yeniden belirlemesine yol açtığını belirtti.

Kupada finale kadar yükselmeyi hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, "Kupada çok fazla hedeften bahsetmeyecektik. Bir önceki turda elenen takımlara bakıldığı zaman ciddi şekilde iştahımız kabardı. Eminim ki diğer kulüpler de aynı şekilde düşünüyordur. 2. lig takımları bile kendilerini kupaya talip görüyordur. Kupada finale çıkarsak çok güzel olur. Kupayı almamamız için hiçbir sebep yok" diye konuştu.

"YERİ SAĞLAM BİR SİVASSPOR YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Ligde ilk devreyi Akhisar Belediyespor ve Kardemir Karabükspor maçlarını kazanarak tamamlamak istediklerini aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"İnşallah, ligin ikinci devresinde de bu form grafiğimiz devam eder. Her sene düşmemeye oynayan bir ekip değil, yeri sağlam bir Sivasspor yaratmaya çalışıyoruz. Sezon başında çok özenerek seçtiğimiz futbolcuları takımımıza transfer ettik. Bununla beraber çok üst düzey takımlarda futbol oynayan Carlos, sürekli pas yapma zihniyetini takımımıza oturttu. Hem oyun anlamında hem de sonuç anlamında iyi gidiyoruz. Carlos`un katkısı burada birebir. Belki başka sistemi, daha presli, doldur-boşalt sistemi düşünen hoca olsaydı eminim bu kadar puan alamazdık ama hocamız takımımıza pas yaptırarak diğer takımları alt etmeye çalışıyor, iyi de gidiyoruz. Ligdeki yerimizi sabitlemeli ve her sene sezonu en az beşinci, altıncı sırada bitirmeliyiz. Çünkü bunu hak edecek bir kulübüz. Anlayış, yönetim ve takım olarak her sene ligde iyi yerlerde korkusuz bir şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz."

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Kırmızı-beyazlı ekipte devre arası gidecek oyuncuların yavaş yavaş şekillenmeye başladığını dile getiren Erdoğan, forma şansı bulamayan futbolcuların takımda kalmak istemeyeceklerini belirtti.

İskelet kadroyu korumayı arzuladıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Açıkçası kimseyle yollarımızı ayırmak istemiyoruz. İdmana çıkan arkadaşımızın da takımımıza birebir katkısı olduğunu ve başarıda payı olduğunu düşünüyoruz. Oynamayan ve kadroya giremeyen de oyuncumuzdur ve onların kalmasını istiyoruz ancak birkaç oyuncumuzun oynamamalarından dolayı ayrılma talebi oldu. Değerlendireceğiz ve onların gitmeleri durumunda oluşacak boşlukları doldurmaya çalışacağız. Çok fazla bir sirkülasyon olmayacak. 2 veya 3 transfer yapacağız, genç isimleri tercih edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER