Gündem

TOKİ Uyardı

TOKİ Uyardı

TOKİ Uyardı
19-04-2014 17:22

ERSAN ARSLAN

Türkiye genelinde sayısız konut projesi yürüten ve taksitle kira öder gibi başta dar gelirliler olmak üzere milyonlarca kişiyi konut sahibi yapan TOKİ, aralarında Sivas’ın da bulunduğu Türkiye’nin hemen her kentinde konut üretimi faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor.

SAHTE BELGE İLE

PARA TOPLUYORLAR

Vatandaşlar, TOKİ’nin inşa ettiği konutlara müracaat edebilmek için fırsat kollarken, bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar, sahte belge düzenleyerek TOKİ adına para toplamaya başladı. TOKİ Başkanlığı Türkiye’nin dört bir tarafından gelen şikâyetler üzerine, resmi internet sitesi ‘toki.gov.tr’ aracılığı ile açıklama yaparak vatandaşları uyardı.

Sahte belgenin örneğinin de yayımlandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘son günlerde vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Buna göre bazı kötü niyetli kişilerin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nin adını ve logosunu kullanarak ‘Konut giriş ücreti’ altında vatandaşlardan para topladığı anlaşılmıştır.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca satışa sunulan konutların satış ve devir işlemleri sadece yetkili bankalar aracılığı ile yapılmaktadır.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için TOKİ ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları önemle duyurulur’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER