Gündem

?Öğretmenimle Sınıftaydık, Şimdi Sahnedeyiz?

?Öğretmenimle Sınıftaydık, Şimdi Sahnedeyiz?

?Öğretmenimle Sınıftaydık, Şimdi Sahnedeyiz?
11-03-2014 22:49


İRFAN ÖZŞEKER

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Vekili Ömer Kalaylı, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Teoman Karaca, Okul Müdürü Nadi Aksoy, okul yönetici ve öğretmenleri ile öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda okul müdürü Nadi Aksoy okulları hakkında bilgi verdi. Bu projenin amacının öğrencilere paylaşma bilincini kazandırıp, sosyalleşmeleri sağlayarak sevgi, saygı duygularını geliştirmek olduğunu ifade etti. Aksoy ‘Biz öğretmeniz kitapların mucizelerini herkes onlara yanlış dediğini, fikirlere inanmasını, gözyaşlarında utanç olmadığını öğretmenin gayesindeyiz. Biliyoruz eğitim çocuğu sevmekle onu tanımakla başlar ve biliyoruz vebali üzerlerimizde tüm masum yüreklerin ve farkındayız. Bir öğretmen öğrenmeyi kesince öğretmeyide keser böylece sabitleşir yol göstermeyi de unutan bir işaret levhası olur. Öğretmen öğretmen olabilmek için öğrenci kalmalıdır. Biz öğrencilerimizle sürekli birlikteyiz. Sınıfta birlikteyiz, okulda, okul bahçesinde birlikteyiz. Nasıl ki okul bahçesinde beraber yağ satarım bal satarım oynarız bazen, nasıl ki sınıfta neşeli şarkılar söylüyoruz bazen, nasıl ki mana yüklü bir şiirin duyguları ile duygulanıyoruz, istedik ki bu sadece sınıfta kalmasın birlikteliğimizi birlikte yaşadığımız tüm güzellikleri anne babalarla birlikte yaşayalım onlarla istedik. İstedik ki biz hep birlikte sahnede olalım’ dedi.

Projeyi hazırlayan Öğretmen Filiz Çelik proje hakkında bilgi verdi. Çelik ‘İlkokul eğitim öğretim yolculuğunda, çocuklarımıza önemli izler bırakan ilk adım.bizler bunun bilinci ile öncelikle sınıf içindeki sevgi paylaşımını küçük temalarla amatörce ama içten ve samimi duygularla sahne yoluyla sizlere taşımayı istedik. Birbirinden bağımsız temalarla ve müziği birleştirdik’ dedi.

Konuşmaların ardından başlayan programda öğretmenleri ile sahneye çıkan öğrenciler Sevgiye Yürümek, Biz Biz Olduk, Çocuklar Gülsün İsteriz,  Bir Günlüğüne Olsa Bile, Yaşlıları Severim, Anne olmak, Apartmanlar Arasında Şiirlerle Gezdik Mısra Mısra, Günaydın Dostlarım Size Günaydın, Öğretmen ve Öğrenci Korusu ve Vatan isimli görselleri müzikli sunum ile birlikte sundular. Büyük alkış alan gösteriler öğrenci ve öğretmenlerin toplu sahneye çıkarak seyirciyi selamlaması ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER