Gündem

?Emperyalist Güçleri Dize Getirmiştir?

?Emperyalist Güçleri Dize Getirmiştir?

?Emperyalist Güçleri Dize Getirmiştir?
25-12-2013 17:41


OĞUZHAN SARZEP

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Türkiye’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü ölümünün 40. yıldönümünde, Bahtiyar Bostan Mahallesi’ndeki İnönü Konağı’nda andı.

İsmet İnönü’nün 1891-1897 yılları arasında çocukluğunun geçtiği konağın bahçesinde toplanan dernek üyeleri 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudu.

Daha sonra bir açıklama yapan CKD Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, ‘İsmet İnönü, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kahraman komutanı, Cumhuriyetimizin kurucularından, 2. Cumhurbaşkanımız, Cumhuriyetimizin tapusu olan Lozan Barış Antlaşmasının mimarıdır’ dedi.

İsmet İnönü’nün Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda Başbakanlık yaptığını Milli Mücadele döneminde en büyük desteği veren Sivas’a büyük yatırımlar yaptığını belirten Yanalak, ‘Bu büyük devlet adamına son zamanlarda yapılan vefasızlık ve saldırılar, gittikçe dozunu artırmaktadır. İsmet Paşa, Mudanya Mütarekesi ve Cumhuriyetimizin tapusu olan Lozan Barış antlaşmasını imzalayarak ülkenin sınırlarını belirlemiş, Türk ulusunun hak ve özgürlüklerini alarak emperyalist güçleri masada da dize getirmiştir. Bizlere bağımsız, özgür bir ülke armağan etmiştir.

Bunu içine sindiremeyenler, Mustafa Kemal Atatürk’e saldırmaya cesaret edemedikleri için, çeşitli bahanelerle ikinci adam olan İsmet Paşa’ya saldırmaktadırlar. Amaçları ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak ve ülkemizi bölmektir’ dedi.

SİVAS’TA VEFASIZLIK YAPILIYOR

İsmet İnönü’ye Sivas’ta da vefasızlık örneği sergilendiğini belirten CKD Sivas Şube Başkanı Yanalak, İnönü’nün, çocukluğunun geçtiği İnönü Konağı’nın müzelik vasfının kaldırılmasını eleştirdi.

Yanalak, şu ifadeleri kullandı:

‘İsmet Paşa’ya bir vefasızlık da Sivas ili yöneticilerinden gelmektedir. Sivas’ta bulunan İnönü Müzesi’nde Müzelik faaliyet yok diye, müzelik vasfından çıkararak kafeteryaya çevirmişlerdir.

Bir müzede müzelik faaliyet yok ise Sorumlusu, o konudan sorumlu müdürdür. Yetkililerimiz müdürü uyarma yerine müzenin müzelik vasfını çıkararak soruna çözüm bulmuş oluyorlar. Bu olay ile ilgili olarak, Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi olarak Sivas İl Özel İdaresi ve Kültür Bakanlığı aleyhinde açmış olduğumuz davamız Danıştay’da devam etmektedir.

Bizler dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu durumun farkındayız. Dünya yeniden paylaşılıyor. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak Atamıza, bu memleketi canları, kanları pahasına kurtarıp bize armağan edenlere vefa borcumuzu, ancak bu topraklar üzerinde hesap yapanların, tüm senaryo ve oyunlarını bozarak ödeyebiliriz.

‘Bir memlekette namuslular da namussuzlar kadar cesur olmazsa o memlekette kurtuluş olmaz’ diyen Sayın İsmet İnönü’ye yapılan saldırıları kınıyor ve ölümünün 40. Yıldönümünde Sayın İsmet İnönü’yü saygı ve minnetle anıyoruz’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER