Gündem

Anlamlı Bir Bayram

Anlamlı Bir Bayram

Anlamlı Bir Bayram
23-04-2014 17:18


ERSAN ARSLAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 94. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sivas’ta coşku ile kutlandı.

Kent merkezindeki program Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, müdür yardımcıları, Maarif Müfettişleri Başkanı Hacı Dişçeken, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet Halk Partisi Çelenkleri’nin anıta sunulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi ve ardından Tugay Bandosu eşleğinde İstiklal Marşı okundu.

Anıttaki tören programının ardından, Mevlana Ortaokulu tarafından hazırlanan Görsel Sanatlar Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Sivas Valisi Âlim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve il protokolünün önde gelen isimleri katıldı. Vali Barut ve beraberindekiler açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezdi.

KUTLAMA PROGRAMI

AKM’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vali Barut ve beraberindeki protokol üyeleri serginin ardından bu yıl Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 23 Nisan Kutlama programına geçti. Mevlana Ortaokulu’nun hazırladığı program birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Mevlana Ortaokulu Müdürü Bekir Sıtkı Şekerci kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, konuşmasında 23 Nisan’ın önemine vurgu yaptı.

Akpınar, ‘Bugün; halk iradesinin ülke yönetimine geçtiği, hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun belirlendiği günün yıldönümüdür. TBMM’nin açılışının 94. Yıldönümünü kutladığımız bu günde milletçe duyduğumuz gurur ve mutluluk çok büyüktür. 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması ile başlatılan milli mücadele sonucunda büyük zaferler kazanarak yurdumuz düşmanlardan temizlenmiş, Türk milleti bağımsızlığa ve cumhuriyete kavuşmuştur. Milletimizin çelikleşmiş iradesinin, mücadele azminin, özgürlük tutkusunun ifadesi olan 23 Nisan 1920 tarihi bizim için, ülkemiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim diye övdüğü meclisimizin açıldığı bu anlamlı gün, milletimizin kendi kaderine hâkim olmak için başlattığı büyük ve onurlu yürüyüşünün en önemli adımıdır. Toprakları işgale uğramış, esarete mahkûm edilmek istenen milletimizin yokluklar içinde var ettiği TBMM, milli iradenin kalbinin attığı yer olmuştur. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğin güvencesi çocuklarımız için bir şenliktir’ dedi.

Akpınar’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan canlandırmalı Ulusal Egemenlik Belgeseli sahnelendi. Daha sonra yine öğrenciler tarafından, şiirler okundu, ront gösterileri, İstiklal Marşı Tablo Çalışması, Wushu gösterileri ve halk oyunları gösterileri sahnelendi.

Program, okul öğrencilerinden oluşan müzik korusunun seslendirdiği parçalarla sona erdi. Öğrencilerin performansı büyük alkış topladı.

VALİ BARUT ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

Programın sona ermesinin ardından sahneye çıkan Sivas Valisi Alim Barut, öğrencileri gerçekleştirdikleri anlamlı ve keyifli program dolayısıyla tebrik etti.

Barut, burada yaptığı konuşmada; ‘Gerçekten, bugünü, geçmiş ve geleceği içine alan çok güzel bir program sergilediniz. Bu bayram milli egemenliğin vurgulandığı, öneminin anlatıldığı kadar geleceğimizin ne olduğunun da belli olduğu bir bayram... İşte çocuklarımız çok güzel bir program hazırlamışlar. Demek ki, geleceğimiz de bu kadar güzel olacak. Gül yüzlü, güler yüzlü çocuklarımızla güzel bir gün yaşadık.

Bu günü bize yaşatan; öncelikle tabi ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 1. Meclisteki, gerçekten fedakâr milletvekili arkadaşları, aziz milletimiz ve siz çocuklara çok teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.’

Vali Barut ve protokol üyeleri daha sonra sahnede öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER