Gündem

Sivas´a Yakışır

Sivas´a Yakışır

Sivas´a Yakışır
12-11-2013 16:55


ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

Tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sivas'ta, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi'ni yansıtan şehir kapıları inşa edilecek. Kentin 3 ayrı giriş noktasına yerleştirilecek şehir kapıları kente gelenleri tarihi motiflerle karşılayacak.

Sivas Belediyesi, 'Şehir Kapıları' projesi adıyla hazırladığı bu çalışmayı yeni dönemde hayata geçirmeyi planlıyor.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, projenin tarih, kültür ve medeniyetler şehri Sivas'ın, bu özelliklerini yansıtacağını söyledi.

Ürgüp; 'Sivas, başta Selçuklu'ya, sonra Osmanlı'ya ondan sonra da Cumhuriyete ev sahipliği yapmış, Türkiye'nin ender tarihi özelliklerini taşıyan kentlerinden birisi, dolayısıyla bizde bu ev sahipliği yaptığımız kültürü, o tarihi yansıtacak, kentin girişlerine 3 tane şehir kapısı koyalım istedik. Birini Selçuklu Kapısı, birini Osmanlı Kapısı, birini de Cumhuriyet Kapısı olarak adlandırıyoruz. Bu kapılardan Selçuklu Kapısı'nı Ankara istikametinden Sivas'a girişte, Cumhuriyet Kapısı'nı Cumhuriyet Üniversitesi tarafına, Osmanlı Kapısı'nı da Zara'dan, Erzincan'dan gelişte şehrin girişlerine koyarak kentimizin tarih ve kültürünü yansıtmış olacağız.

Önümüzdeki dönem yine Allah nasip ederse inşallah Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'na üst geçidi geçtikten sonraki bir noktaya Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı yazan kapı şeklinde bir Tak koyacağız' ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER