Gündem

Hizmet İçin Yürek Lazım

Hizmet İçin Yürek Lazım

Hizmet İçin Yürek Lazım
04-06-2014 17:31


Sivas Valisi Alim Barut; ‘Sivas zorlu bir coğrafya, çok geniş bir alanı var. 8 bin kilometre sadece İl Özel İdaresi’nin görev alanında yol ağı var. 2 bini aşkın yerleşim alanı var. Bu yerlere içme suyu temini, diğer altyapı hizmetleri gerekiyor. Bütün bu hizmetleri yapabilmek için yürek lazım. Rahmetli bir valimizin sözünü burada tekrarlayayım; süvarinin yüreği atlamadan atı engeli atlayamaz.’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas İl Özel İdaresi’ne yeni alınan araçların hizmete girmesi ile 2014 yılı yol ve arazi hizmetleri sezon açılışı programı gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi Asfalt Plenti sahasında gerçekleştirilen programa Sivas Valisi Âlim Barut, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, kurum amirleri ve il protokolünün önde gelen isimleri ile işçiler katıldı.

‘SİVAS’IN HER SANTİMETREKARESİ BİZİM OLACAK’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gerçekleştirilen programda konuşan Sivas Valisi Âlim Barut; Sivas Valisi Halil Rıfat Paşa’nın ‘Gidemediğin yer senin değildir’ sözünü hatırlatarak, ‘ulaşamadığımız yerlere inşallah şimdi makine parkımızı gençleştirerek ulaşacağız ve tüm Sivas’ın her santimetrekaresi bizim olacak’ dedi.

Vali Barut, şu şekilde konuştu:

‘İlimizde hizmetleri unutulmayan Halil Rıfat Paşa’nın bir sözü vardır, ‘ulaşamadığın yer senin değildir’ der. Hemen hemen her hizmet dalında, her göreve ilişkin olarak bu sözü, bu tabiri biz esas biliyoruz. Evet, ulaşamadığımız yerlere inşallah şimdi makine parkımızı gençleştirerek ulaşacağız ve tüm Sivas’ın her santimetrekaresi bizim olacak. Sivas zorlu bir coğrafya, çok geniş bir alanı var. 8 bin kilometre sadece İl Özel İdaresi’nin görev alanında yol ağı var. 2 bini aşkın yerleşim alanı var. Bu yerlere içme suyu temini, diğer altyapı hizmetleri gerekiyor. Bütün bu hizmetleri yapabilmek için yürek lazım. Rahmetli bir valimizin sözünü burada tekrarlayayım; süvarinin yüreği atlamadan atı engeli atlayamaz. Yani biz bu kadar zorluğun altına girdiğimize göre öncelikle biz bu işi başaracağız demişiz. Bu tabi ki, bir fedakârlık, çalışma gerektiriyor. Biz burada ne kadar planlarsak planlayalım, işin üstünde ne kadar durursak duralım, o dağ başında, ücra mekânda, o heyelanlı alanda, batak alanda görev yapacak işçi kardeşlerimiz, asıl bu işin yükünü onlar çekecekler. Onlar bu işin gayretini ve fedakârlığını gösterecekler. İşte biz de bu arkadaşlarımıza lojistik destek, moral desteği vermek için buradayız. Onların gösterecekleri performans tüm vilayetimizin yüz akı olarak yansıyacak. Ben bütün kardeşlerime, özellikle sahada, yağmur, kar, çamur demeden çalışan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İnşaat mevsiminin kazasız belasız geçmesini temenni ediyorum ve başarılı bir sezon geçirilmesi için bütün imkânların ellerinde olduğunu onlara belirtmek istiyorum.’ İfadelerini kullandı.

‘İNSANIN OLDUĞU HER YERE

HİZMET GÖTÜREN BİR KURUMUZ’

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, kurum olarak 28 bin 488 kilometrelik bir coğrafyada insanın olduğu her yere hizmet götürdüklerini söyledi.

Araç filosunu her geçen gün güçlendirerek hizmetleri daha etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmenin gayretinde olduklarını belirten Ayhan, şimdi ise İl Genel Meclisi’nin desteği ile 10 adet kamyonu peşin parayla satın alıp hizmete soktuklarını belirtti.

Ayhan; ‘28 bin 488 kilometrekarelik bir coğrafyaya, bin 200 civarında köy, 800 mezra toplam 2 bin yerleşim yerine, yani insanın var olduğu her yere hizmet götüren bir kurumuz. Bu manada 200 iş makinesi, 650 personelle beraber hizmet etmeye çalışıyoruz.

Şehir merkezinden tutun, Sivas’ın bir ucundan bir ucuna hizmet görüyoruz. Bu hizmetleri götürürken oradaki ilçe kaymakamlarımız ve oradaki şantiyelerimizle birlikte gönülden hizmet veriyoruz.

Bu yıl 300 kilometre birinci kat, yaklaşık 400 kilometre stabilize kaplama ve 1000 kilometre hedefi var arkadaşlarımızın. Yama baktım çalışmaları yapacaklardır. 8 bin 500 kilometre yol ağımız var. Bunun 3 bin kilometresi asfalt. Yani yol programlarımız, diğer programlarımız çok yoğun.

Her yıl yol şubenin bütçesini il genel meclisimizin de desteğiyle artırmaya çalışmaktayız. Geçmiş yıllarda 10 milyon bütçe ilave ödenek konduysa bu yıl 26 milyona çıkarmaya çalıştık. Bu manada Sivas’ın en büyük sorunu olan yolu hep beraber azaltmaya çalışıyoruz. Nakit olarak herhangi bir kredi kullanmadan 10 adet kamyon aldık. Bu kamyonların dorselerini de yaptırdık. 2,5 milyon TL’ye mal olan yeni araçlarımızla sahamızda daha etkin olmaya çalışacağız. İhtiyaç olması halinde İl Genel Meclisimizin destekleri ile beraber sürekli yeni araç takviyesinde bulunuyoruz. Geçen yıldan bu güne toplam 67 adet aracı filomuza kattık.’ Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Barut, Sivas İL Özel İdaresi araç parkına kazandırılan yeni kamyonlardan birinin direksiyonuna geçti. Aracın kontağını çeviren Vali Barut, daha sonra kornaya basarak işçileri selamladı. Daha sonra Asfalt plentini gezen Vali Barut, işçilerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER