Gündem

UEFA DARBESİ

UEFA DARBESİ

UEFA DARBESİ
08-06-2014 23:29


Başkan Mecnun Otyakmaz; ‘Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne başvuracağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız’.

OĞUZHAN SARZEP

Fenerbahçe'den sonra Anadolu'nun iki devine de yasak geldi. UEFA, Sivasspor ve Eskişehirspor'u 1'er yıl Avrupa'dan men etti. Bu durum Türkiye Futbol Federasyonu'na iletildi, kulüpler de kararın değişmesi için harekete geçti.

UEFA’nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, UEFA Tahkim Kurulu, Sivasspor ve Eskişehirspor’un, 2014-2015 sezonunda, Avrupa Ligi’nde oynayabilmek için uygun şartlara sahip olmadıkları kararına vardı.

Kararın disiplin soruşturması sonrasında alındığı ifade edilen açıklamada, bu karara varılmadan önce her iki takımın da durumunun dikkatli bir şekilde analiz edildiği kaydedildi.

Açıklamada, her iki kulübün de karara itiraz için 10 gün içerisinde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurma haklarının olduğu ifade edildi.

UEFA Avrupa Ligi düzenlemesinin hatırlatıldığı açıklamada, ‘Bir kulübün UEFA müsabakasında yer alabilmesi için dolaylı ya da doğrudan herhangi bir şike sürecine karışmamış olması gerekiyor’ ifadesine yer verildi.

İŞTE UEFA'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

Tahkim Kurulu, Sivasspor ve Eskişehirspor'a 1 yıl Avrupa'dan men cezası verdi. UEFA, Türkiye Kupası finalisti Eskişehirspor ve ligi 5. sırada tamamlayan Sivasspor ile ilgili kararını açıkladı. UEFA Tahkim Kurulu'nun kararı ile her iki takım da 1 yıl Avrupa'dan men cezası aldı... UEFA'dan yapılan açıklamada bugün Eskişehirspor ve Sivasspor ile ilgili disiplin soruşturmasıyla ilgili şu kararlar alındı.

1-Eskişehirspor ve Sivasspor 2014/15 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı hak etmedi

2- UEFA müsabakalarına katılım kabul kriterlerine ilişkin yönetmeliğin 2(07), 2(08) ve 2(09) maddeleri uyarınca men edilmesine karar verildi.

CAS’A BAŞVURULACAK

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından Sivasspor'a Avrupa Ligi'nden 1 yıl men cezası verilmesi kararına itiraz edeceklerini belirterek, ‘Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız’ dedi.

‘HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ’

Otyakmaz, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile ilgili dosyanın CAS’ta önceki süreçte görüşüldüğünü hatırlatarak, 'Bu dosya kapsamında beni, yöneticimizi (eski yönetici Ahmet Çelebi) ve o dönemki futbolcularımızdan Mehmet Yıldız’ı suçsuz bulup, kalecimiz Korcan Çelikay hakkında olumsuz görüş bildirmişti' diye konuştu.

Mecnun Otyakmaz, şunları dile getirdi; ‘UEFA, 2 yıl men ve 300 bin avro para cezası talebiyle bizden savunma almıştı. Şimdi 1 yıl katılmamamıza karar verdiğine göre, bu meseleyi CAS’ın çözmesini uygun gördüğünü düşünüyorum. Korcan’ın suçsuz olduğunu biliyoruz. CAS’a başvuracağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız’ dedi.

SİVASLILARIN MORALİ ALT ÜST OLDU

Kırmızı beyazlı taraftarların UEFA’dan gelen haber üzerine moralleri resmen alt üst oldu. Sivaslılar UEFA, Sivasspor ve Eskişehirspor'u 1'er yıl Avrupa'dan men etmesi üzerine büyük üzüntü yaşadı.

Taraftarlar, böyle bir karardan dolayı çok üzgün olduklarını dile getirerek sosyal medyadan tepkiler yağdırdılar.

Sivassporlu taraftarlar, CAS’a başvurudan sonra güzel bir haber almayı umut ediyorlar.

PEKİ, AVRUPA’YA KİM GİDECEK?

UEFA Tahkim Kurulu'nun Sivasspor ve Eskişehir'i Avrupa'dan men etme kararı CAS'tan dönmezse önümüzdeki sezon Avrupa Ligi'nde hangi takımın gideceği merak konusu oldu.

Lig sıralamasına göre Bursa ve Karabük'ün UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edebileceği konuşulsa da UEFA'nın 'sıfır tölerans' konusu soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Kulüplerden bir kısmının lisans alamaması, bir kısmının ise şike soruşturmasında adının geçmesi sonrası TFF'nin UEFA'ya kimin adını vereceği tartışılmaya başlandı. Konuyla ilgili TFF Basın Sözcüsü Mete Düren'den ilk açıklama geldi.

‘UMUTLARI BURADA KALMAZ VE İTİRAZLARINDA HAKLI ÇIKARLAR’

İlhan Cavcav, yaptığı açıklamada, Eskişehirspor ve Sivasspor'a verilen cezanın uzun zamandır Türk futbolunun içinde biri olarak kendisini çok üzdüğünü belirterek, ceza alan kulüplerin karara itiraz edeceğini düşündüğünü kaydetti.

Cezaya neden olacak fiilin sahiplerinin değil de kulüplerinin cezalandırılmasının, camiaların tarihlerine gölge düşüreceğini vurgulayan Cavcav, şöyle devam etti: ‘Cezayı hakkaniyetli bulmuyorum. Fiilin sahiplerinin değil de kulüplerinin cezalandırılması ve tarihlerine gölge düşürülmesi adil olmaz. Evet, böyle bir cezanın verildiğini duymak dahi çok üzücü. Kulüplerimizin cezayı CAS'a götüreceğini tahmin ediyorum. Umarım Avrupa hedefleri, umutları burada kalmaz ve itirazlarında haklı çıkarlar.’

‘TFF YALNIZ BIRAKIYOR’

İlhan Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF), UEFA'nın verdiği ceza konusunda kulüpleri yalnız bırakmakla eleştirdi.

TFF'nin bu süreçte artık sorumluluğu üstüne almasını beklediğini ifade eden İlhan Cavcav, şunları söyledi: ‘Federasyon, yabancı düzenlemesi gibi bir konuda iktidarını gösteriyor. Kulüplerin görüşlerini dikkate almadan karar verdiği düzenlemelerin uygulanması için azami özenle hareket ediyor. Ne zaman ki takımlarımız zora düşse, aleyhlerine bir durum olsa ortada görünmüyor. TFF'nin sorumluluğu almasını bekliyorum. Evet, hepimize bu süreçte daha çok görev düşüyor. Azami dikkati göstermeliyiz. Doğrusu, federasyondan bir yetkilinin bu konuyla ilgili ne söyleyeceğini de çok merak ediyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER