Gündem

Engeller ?Petank? İle Aşılıyor

Engeller ?Petank? İle Aşılıyor

Engeller ?Petank? İle Aşılıyor
17-06-2014 17:20


OĞUZHAN SARZEP

Sivas’ta gerçekleştirilen Paralimpik Boccia ve Petank Tanıtım Şenliği açılışını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç yaptı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2014 yılı faaliyet programında yer alan Boccia ve Petank tanıtım şenliği  4 Eylül Spor Salonunda yapıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Boccia Milli Takım Antrenörü Nihat Yılmaz, yardımcısı Yasemin Koçak ile Engelliler Şeker Spor Kulübü başkanı ve Boccia Antrenörü Şefika Kaygusuz  'Paralimpik Boccia' ve 'Petank' sporunu tanıttı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, son yıllarda faaliyet programlarında yer almaya başlayan Boccia branşının Sivas’ta daha iyi yerlere gelmesi için tanıtım etkinliklerinin devam edeceğini ve bu sayede bu sporun duyulması ve yayılmasına katkı sağlamayı arzu ettiklerini söyledi.

Antrenör Nihat Yılmaz'ın yardımlarıyla oynanan karşılaşmada engelli sporcuların oldukça keyifli vakit geçirdiği görüldü. Yaptığı açıklamada, 'Boccia' sporunun rehabilitasyon ve fiziksel gelişim sağladığını belirten Nihat Yılmaz, zihinsel ve bedensel engelli tüm grupların rahatlıkla bu sporu yapabileceğini ifade etti.

Şenliğe ayrıca Halk Eğitim Müdürü Nihat Mazlum ve Halk Eğitim Müdür Yardımcıları, Milli Eğitim Okulları, Rehabilitasyon Merkezi ve veliler de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER