Gündem

ÖTV Zammı Galericilere Yaradı

ÖTV Zammı Galericilere Yaradı

ÖTV Zammı Galericilere Yaradı
21-06-2014 17:07


RUHİ DEMİR / ÖZEL HABER

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Sivas Galericiler Sitesi’nde araç satışlarında artış yaşandı. Sıfır araçlardaki kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle Sivas halkı ikinci el araç satın almak için Galericiler Sitesi’ne akın ediyor.

ÖTV zamları ile artan sıfır otomobil fiyatları nedeniyle otomobil satın almayı düşünenlerin büyük çoğunluğu 2. el otomobillere yöneldiler. Sıfır otomobillerin fiyatları yükselince, bu artışın bir ölçüde ikinci el otomobillere de yansıması kaçınılmaz oldu. ÖTV zamlarının %5 ile %15 arasında yapıldığı düşünüldüğünde, her motor hacminden aracın fiyatında artış olduğu söylenebilir.

Veriler Türkiye genelinde nüfusa oranla en fazla aracın ilimizde olduğunu gösterirken, bu araçların çoğunluğunu ikinci el piyasası oluşturuyor. Özellikle hafta sonu büyük yoğunluğun yaşandığı Galericiler Sitesi’nde esnaf Ramazan ayı öncesinde satışlardan oldukça memnun olduğunu belirttiler.

Galericiler Sitesi’nde yıllardır araç alım satımı yaptığını ifade eden Ali Can İnce, kış mevsimi boyunca satışlarda büyük bir düşüşün yaşandığını kaydetti. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte araç alım satımlarında artış olduğunu dile getiren İnce, bu satışların Ramazan ayı öncesinde esnafın yüzünü güldürdüğünü belirtti.

Galericiler Sitesi’nden ikinci el araç satın alan Ömer Polat ise aslında sıfır araç almayı düşündüğünü söyledi. Ancak ÖTV zammından sonra sıfır araç fiyatlarında artış yaşandığını kaydeden Polat, bu nedenle ikinci el araçlara yöneldiğini belirtti.

Galericiler Sitesi’nde her bütçeye göre istenilen modellerdeki araçlar satışa sunuluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER